Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ


Σας παραθέτουμε ένα απόσπασμα από τη χθεσινή τοποθέτηση του Καραμανλή στη Βουλή :

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουμε διάσπαρτες επιθέσεις κουκουλοφόρων σε Αστυνομικά Τμήματα, σε τράπεζες, σε επιχειρήσεις, σε πολιτικά γραφεία. Στις πιο πολλές περιπτώσεις είναι ευδιάκριτα τα χαρακτηριστικά συντονισμού. Οι δράστες αξιοποιούν για το σκοπό αυτό σύγχρονες τεχνολογίες, blogs και sms. Χρησιμοποιούν διάφορα μέσα, κουκούλες ή κράνη για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους. Συνδέονται πολλές φορές με κοινούς εγκληματίες. Αποδεικνύεται –προκύπτει αυτό από τις συλλήψεις- ότι οι εξτρεμιστικές δράσεις και το κοινό έγκλημα αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία. Οι πολίτες απαιτούν να μπει φραγμός στη βία και στην παρανομία και αυτό να ισχύει παντού: Από τους δρόμους των πόλεων έως το σχολείο και το πανεπιστήμιο, από τους χώρους της επαγγελματικής επιχειρηματικής δραστηριότητας έως την κάθε λογής περιουσία των συμπολιτών μας. Θύματα της βίας είναι όλοι οι πολίτες και πιο απροστάτευτοι είναι οι οικονομικά ασθενέστεροι. Χάνουν τη δουλειά τους, πλήττονται οι περιουσίες τους, πληρώνουν φόρους για να αποκαθίστανται ζημιές κοινωνικών αγαθών. Και όμως, κάποιοι ενθαρρύνουν την αντίθεση στους νόμους. Υποκινούν καταλήψεις. Σιωπούν απέναντι σε βιαιότητες και βανδαλισμούς.

Για την οικονομία της συζήτησης και μόνο , θα συμφωνήσουμε με τον Καραμανλή ότι οι εξτρεμιστικές ομάδες σχετίζονται με το κοινό έγκλημα και ορισμένες φορές δρουν με την ασφάλεια που τους παρέχει το άσυλο.

Το κοινό έγκλημα όμως ;

Με την ασφάλεια ποιου ασύλου δρα γύρω από την Ομόνοια ; Μήπως οι νονοί της κοκαΐνης και της πορνείας επικοινωνούν με blogs και sms ;

Λέει ο Καραμανλής ότι κάποιοι "σιωπούν απέναντι σε βιαιότητες και βανδαλισμούς"...

Τον καλούμε και εμείς να σπάσει την ένοχη σιωπή του και να πάει μια μέρα πεζός στα σοκάκια της Ομόνοιας...

Εκεί θα συναντήσει πολλούς πολίτες που "Χάνουν τη δουλειά τους, πλήττονται οι περιουσίες τους, πληρώνουν φόρους για να αποκαθίστανται ζημιές κοινωνικών αγαθών."

Και το τελευταίο πράγμα που τους νοιάζει είναι η κατάργηση του ασύλου...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com