Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Η ΓΣΕΕ

«Τα ιδρυτικά μέλη της Ενωσης Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας - ΕΕΚΕ, στελέχη και μέλη της ΓΣΕΕ και των συνδικαλιστικών οργανώσεων της δύναμής της, εκκινούν από τη διαπίστωση ότι το βιοτικό επίπεδο και η ποιότητα ζωής των καταναλωτών δεν εξαρτώνται μόνο από το εισόδημά τους όσο και αν αυτό αποτελεί τη θεμελιακή βάση τους. Εξαρτάται, επίσης, από τις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών σε σχέση με την ποιότητά τους, την ίδια την ποιότητα, ασφάλεια και υγιεινή τους, την αγοραπωλησία και την παροχή τους μέσω διάφανων συναλλαγών και δίχως την ύπαρξη καταχρηστικών πρακτικών εκ μέρους των προμηθευτών. Αντ' αυτών, οι αγορές λειτουργούν με όρους κερδοσκοπίας, αισχροκέρδειας, εξαπάτησης του καταναλωτή και καταχρηστικών πρακτικών εκ μέρους των προμηθευτών. Οι τιμές με τις οποίες επιβαρύνονται οι καταναλωτές δεν αντιστοιχούν στην ποιότητα που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύουν».

Το παραπάνω απόσπασμα προέρχεται από την ανακοίνωση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ σχετικά με το καταναλωτικό δίκτυο το οποίο σκοπεύει να ιδρύσει σήμερα σε ημερίδα που διοργανώνει. Τι λέει η ΓΣΕΕ στους εργαζόμενους; Ούτε λίγο ούτε πολύ, τους «παροτρύνει» να γίνουν καλύτεροι καταναλωτές ώστε να πιάνει τόπο πιο αποδοτικά το ένα ευρώ της αύξησης με το οποίο τους φιλοδώρησε στην τελευταία Σύμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com