Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ

Ο φονικός σεισμός της Λ' Ακουίλα, αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη λήψης των απαραίτητων μέτρων αντισεισμικής προστασίας στη χώρα μας.


Τα εφιαλτικά αποτελέσματα του ισχυρού σεισμού στην ιταλική πόλη Λ' Ακουίλα, με τους 293 νεκρούς, εκ των οποίων 20 παιδιά, τους 1.180 τραυματίες, από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση (σ.σ. σύμφωνα με τα στοιχεία που υπήρχαν έως την ώρα που γράφονταν αυτό το κείμενο) σε συνδυασμό με το στοιχείο της εφημερίδας «La Stampa» ότι, δηλαδή, το 65% των κατοικιών της γειτονικής χώρας κινδυνεύει να καταρρεύσει από ενδεχόμενο σεισμό, ακόμα και σε περιοχές που δε χαρακτηρίζονται σεισμογενείς, αναδεικνύουν πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη λήψης των απαραίτητων μέτρων αντισεισμικής προστασίας και θωράκισης, στη χώρα μας. Πόσο μάλλον, όταν η Ελλάδα, είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη σεισμικότητα στην Ευρώπη - εκλύεται το 50% του συνόλου της σεισμικής ενέργειας - και όταν σχεδόν κάθε χρόνο υπάρχει κι ένας ισχυρός σεισμός.

Αρκεί μόνο να θυμίσουμε το περσινό μπαράζ των σεισμών στην Πελοπόννησο, με αποτέλεσμα το θάνατο δύο ανθρώπων και σημαντικές υλικές καταστροφές. Αρκεί επίσης να θυμίσουμε τον καταστροφικό σεισμό της Αθήνας το Σεπτέμβρη του 1999, με τους 143 νεκρούς, τους 700 τραυματίες, τους χιλιάδες άστεγους, τη ΡΙΚΟΜΕΞ και τη ΦΑΡΑΝ, που κατέρρευσαν σα χάρτινοι πύργοι, παρασύροντας στο θάνατο δεκάδες εργαζόμενους. Κι όμως, ενώ όλα αυτά είναι δεδομένα, οι εκαστοτε κυβερνήσεις, αρνούνται πεισματικά να πάρουν τα αναγκαία προληπτικά μέτρα αντισεισμικής θωράκισης. Κι αυτό, όταν είναι απολύτως βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα ένας ισχυρός σεισμός θα χτυπήσει τη χώρα.

συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com