Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

ΚΕΡΔΗ-ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΟΥΡΑ!

Σουβλίζοντας το αρνάκι, η συζήτηση που είχε ανάψει, κάποια στιγμή έφτασε στις παραδοξολογίες, με τις οποίες μας ταΐζουν καθημερινά γύρω από την οικονομική κρίση και την υποτιθέμενη δυσπραγία των επιχειρήσεων. Ολοι συμφωνήσαμε ότι τα κόμματα εξουσίας και τα Μέσα Ενημέρωσης που ανήκουν στους εκπροσώπους της τάξης που βρίσκεται στην εξουσία, επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για το ποιος θα τρομοκρατήσει περισσότερο τους εργαζόμενους και ποιος θα στρώσει καλύτερα το χαλί για να περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, που είναι έτοιμα στο συρτάρι, περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για την εφαρμογή τους.

Στη δική μας ...αναμέτρηση αναζήτησης παραδοξολογιών, κέρδισε ο φίλος που μας είπε για τα οικονομικά αποτελέσματα που είχε το 2008 η εταιρία «ΒΑΛΚΑΝ». Τα στοιχεία που την αφορούν, είναι άκρως αποκαλυπτικά. Το 2008 παρουσίασε κύκλο εργασιών μειωμένο κατά 99% σε σχέση με το 2007, ενώ την ίδια στιγμή τα επίσημα κέρδη της εμφάνισαν άνοδο 1.430%!!! Είναι ολοφάνερο ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει χάρη στα διάφορα κόλπα που προσφέρει το σύστημα στις επιχειρήσεις για να διαμορφώνουν τους ισολογισμούς τους, αλλά αυτόματα δημιουργούνται συνειρμοί και ερωτήματα και για τις περιπτώσεις εκείνες που οι μεγαλοεπιχειρηματίες κλαίγονται για τη χαμηλή τους κερδοφορία.

Για την ιστορία να πούμε ότι η ξυλεμπορία της «ΒΑΛΚΑΝ» παρουσίασε πέρσι το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης των κερδών της ανάμεσα στις επιχειρήσεις που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, ενώ την ακολουθούν η «ΜΑΡΦΙΝ ΓΚΡΟΥΠ» με αύξηση κερδών κατα 805%, η «ΣΠΙΝΕΡ» με ποσοστό 505%, η «ΓΙΟΥΡΟΜΠΡΟΚΕΡΣ» με 261% και πάει λέγοντας...

Με δυο λόγια, οι εισηγμένες εταιρείες παρά τα όσα λένε για κρίση που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις το 2008, τσέπωσαν καθαρά επίσημα κέρδη ακόμα 9,9 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com