Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 11 Απριλίου 2009

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ: ΣΕ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ

Στο όνομα της κρίσης και της εξισορρόπησης του προϋπολογισμού, ο Δήμος της Νέας Υόρκης ετοιμάζει νέο γύρο απολύσεων 7.000 εργαζομένων - έχουν ήδη προταθεί 1.300 απολύσεις - για το δημοσιονομικό έτος 2010. Την ίδια στιγμή, έρευνα των Blue Chip Economic Indicators αναφέρει ότι στις ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι οι βασικοί δείκτες της οικονομίας θα αρχίσουν να ανακάμπτουν το δεύτερο εξάμηνο του διανυόμενου έτους, η ανεργία θα εξακολουθήσει να αυξάνεται μέχρι το 2010.

Τον 3ο κατά σειρά από τον περασμένο Σεπτέμβρη και μεγαλύτερο μέχρι σήμερα πακέτο τόνωσης ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη. Προβλέπει τη διοχέτευση 15,4 τρισ. γεν (154 δισ. δολαρίων) στην ιαπωνική οικονομία, ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο 3% του ΑΕΠ της χώρας.

Σε καταρχήν συμφωνία κατέληξαν η τουρκική κυβέρνηση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όσον αφορά στη χορήγηση νέας οικονομικής βοήθειας, ύψους έως 45 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ενώ η εφημερίδα Radikal ανέφερε ότι η διάρκειά του θα είναι τριετής.

Τέλος, στην Κίνα, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να θέσει όρια στις αποδοχές των ανώτερων στελεχών που απασχολούνται σε κρατικές επιχειρήσεις, εξαιτίας της συνεχώς αυξανόμενης λαϊκής δυσαρέσκειας και τις εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί λόγω των δεκάδων εκατομμυρίων ανέργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com