Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Η κυβέρνηση αναζητούσε εναγωνίως το βήμα για να εξαγγείλει τα νέα μέτρα έντασης της κρατικής καταστολής κατά του λαϊκού κινήματος. Το ΠΑΣΟΚ, της το πρόσφερε απλόχερα. Την αφορμή είχαν φροντίσει από τα πριν να τη βρουν οι εταίροι του δικομματισμού και στο μεσοδιάστημα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και όλοι οι αστικοί φορείς παραγωγής ιδεολογίας είχαν διαμορφώσει το κλίμα. Ο βαρύγδουπος τίτλος είχε ήδη βρεθεί: «Η ασφάλεια του πολίτη»...Προαναγγέλθηκαν:
  • Η αξιοποίηση της Ολυμπιακής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, στην οποία συμπεριλαμβάνονται, οι κάμερες και το σύστημα C4I. Δρομολογούν την επέκταση της λειτουργία των χαφιεδοκαμερών, ώστε να φτάσουν τον αριθμό των 1.100 που θα λειτουργούν για την καταγραφή των πορείων.
  • Η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, για το πανεπιστημιακό άσυλο, το οποίο πριν δυο χρόνια είχε ψηφίσει η κυβέρνηση. Στόχος η οριστική κατάργηση του ασύλου.
  • Η επέκταση της άρσης του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών. Σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις οδηγίες της ΕΕ, επιδιώκουν την καταγραφή όλων των επικοινωνιών.
  • Η δημιουργία Ενιαίου Κέντρου συλλογής και αξιοποίησης πληροφοριών.Επιδιώκουν να διευρύνουν το ηλεκτρονικό «φακέλωμα» του λαού.

  • Η συγκρότηση ομάδων ταχείας επέμβασης της αστυνομίας (ομάδες Δέλτα) και ομάδων αστυνόμευσης με «πολιτικά». Πρόκειται για μέτρα που θα οδηγήσουν στην παραπέρα ένταση της αστυνομοκρατίας.
  • Ιδρυση μηχανισμού για την «εκκαθάριση» του κέντρου της Αθήνας από τους μετανάστες. Που μεταφράζεται σε νέες επιχειρήσεις «σκούπα» σε βάρος των μεταναστών.

Στα αντιδραστικά μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός βρήκε άξιο συμπαραστάτη και σύμμαχο τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος τα υποδέχτηκε χωρίς την παραμικρή ένσταση και ταυτόχρονα έσπευσε να προσθέσει ότι «η χώρα χρειάζεται μια αστυνομία που λειτουργεί έξυπνα, που χρησιμοποιεί σύγχρονα τεχνολογικά αντίμετρα απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα».

Στο απυρόβλητο το οργανωμένο έγκλημα...

Τα αντιδραστικά και αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν και στηρίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, υιοθετώντας τις ΝΑΤΟικες επιταγές, επιχειρούν να τα εμφανίσουν σαν «αναγκαία» για την «πάταξη» του οργανωμένου εγκλήματος. Στην ουσία όμως κανένα από τα νομοθετήματα που προωθούν δεν έρχεται για να αντιμετωπίσει και πολύ περισσότερο να εξαρθρώσει το οργανωμένο έγκλημα. Ούτε ένα από τα πολυδιαφημισμένα μέτρα τους δεν αποσκοπεί στην «διάλυση» των κυκλωμάτων του μεγάλου εμπορίου ναρκωτικών. Στην αντιμετώπιση του «ξεπλύματος» του «μαύρου χρήματος» που κάνουν μεταξύ τους διάφορες πολυεθνικές επιχειρήσεις. Στην διαλεύκανση «τηλεφωνικών υποκλοπών» που γίνονται από μυστικές υπηρεσίες για λογαριασμό ξένων κέντρων. Στην αντιμετώπιση της «κατασκοπίας» που διενεργείται μεταξύ μονοπωλιακών ομίλων και πολλές φορές οδηγεί ακόμα και σε εγκληματικές ενέργειες, αφού συνδέεται άμεσα με το οργανωμένο έγκλημα.

Οσο και αν επιχειρούν να το κρύψουν τα «αδίστακτα κέρδη» των κεφαλαιούχων και το οργανωμένο έγκλημα, αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι, γι' αυτό και δεν αγγίζουν τη «ρίζα του κακού», αν το έπρατταν δεν αμφισβητούσαν μόνο το ρόλο τους απέναντι στη τάξη τους, αλλά θα έπρεπε να εισέλθουν στα άδυτα των μονοπωλίων με τον κίνδυνο να φέρουν στην επιφάνεια τη «συνεύρεσή» του με το οργανωμένο έγκλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com