Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 25 Απριλίου 2009

ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Βιομηχανικά Σφαγεία Αγρινίου

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει». Αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα, που αποτυπώνει την αγωνιστική διάθεση και την αποφασιστικότητά τους, στέλνουν οι εργαζόμενοι στα «Βιομηχανικά Σφαγεία Αγρινίου», που συνεχίζουν τον αγώνα μπροστά από τις πύλες της επιχείρησης, υπερασπιζόμενοι το μόχθο και τον ιδρώτα χρόνων δουλειάς.

Η απόφασή τους να μην κάνουν βήμα πίσω, παρά την καταδικαστική απόφαση που κρέμεται εκβιαστικά πάνω από τα κεφάλια τους (δείτε εδώ) , είναι κυρίαρχη στον αγώνα τους. Τις δικαστικές καταδίκες ήρθε να συμπληρώσει χτες η νέα επίθεση των δυνάμεων καταστολής, που επιχείρησαν με τη βία να σπάσουν τον αποκλεισμό των σφαγείων. Η αντίδραση ήταν άμεση, με τους εργαζόμενους να συσπειρώνονται και να αποκρούουν την εντεταλμένη επίθεση, μέσα σε συνθήματα, όπως «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει» και «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως «προχθές το βράδυ η αστυνομία ήρθε πέντε φορές, λέγοντας ότι είστε παράνομοι και άλλα τέτοια και ότι πρέπει να πάμε μέσα τρία άτομα, λες και είμαστε εγκληματίες!», περιγράφοντας σκηνές από τις τρομοκρατικές συλλήψεις στις 10 Απρίλη και την αυτόφωρη διαδικασία που ακολούθησε: «Είμαστε εργαζόμενοι και ζητάμε δουλειά, ζητάμε ψωμί», πρόσθεσαν.

Στη συνολική προσπάθεια που γίνεται για να ποινικοποιηθούν και να χτυπηθούν οι εργατικοί αγώνες, στέκεται ο Αποστόλης Καραγκούνης, εργαζόμενος στα σφαγεία: «Εισαγγελείς και αστυνομία θέλουν να τρομοκρατήσουν, να σκύψουν το κεφάλι οι εργαζόμενοι, να μην παλεύουν για το δίκιο τους, για την εργασία και τα δικαιώματά τους». «Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να τα παρατήσουμε», διαβεβαιώνει ο Φίλιππος Βασίλειος, εκφράζοντας το κυρίαρχο αίσθημα της ανυπακοής στην εργοδοτική ασυδοσία και τις αξιώσεις της για ατομικές συμβάσεις εργασίας, προκειμένου να έχει φθηνότερη εργασία. «Διεκδικούμε αυτό που δουλεύουμε, δεν κάνουμε πίσω», ξεκαθαρίζει ο Αθανάσιος Καραγκούνης, που δουλεύει από το 1993 στα σφαγεία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com