Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 11 Απριλίου 2009

ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Οργιο καταστολής με εισαγγελική εντολή και την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης.

Ενα χωρίς προηγούμενο όργιο τρομοκρατικών συλλήψεων, καταστολής και αυταρχισμού, σε βάρος των εργαζομένων στα «Βιομηχανικά Σφαγεία Αγρινίου», εκδηλώθηκε κατόπιν εισαγγελικής εντολής από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις χθες το μεσημέρι. Δεκαπέντε περίπου περιπολικά και δυο διμοιρίες των ΜΑΤ κατέφθασαν από το πρωί στην επιχείρηση, παρουσία του αντεισαγγελέα, για να τρομοκρατήσουν, να χτυπήσουν τον πολυήμερο αγώνα των 30 περίπου εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι είναι χωρίς δουλειά από την αρχή του έτους μετά την πώληση των σφαγείων από την «πράσινη» διοίκηση της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου στην εταιρεία «Α. Υφαντής» και προχώρησαν σε κατάληψη από την περασμένη Πέμπτη. Διεκδικούν - αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εκσυγχρονισμού - να προσληφθεί όλο το προσωπικό και να εφαρμοστούν οι υφιστάμενες συλλογικές συμβάσεις.

Ο δίκαιος αυτός αγώνας για το δικαίωμα στη δουλειά και την εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων, κόντρα στις εργοδοτικές αξιώσεις για ατομικές συμβάσεις εργασίας, στους εκβιασμούς για «δουλειά με το κομμάτι ή ανεργία», συνάντησε τη βία και την καταστολή. Με τη λήξη, στις 2 το μεσημέρι, του τελεσίγραφου για διάλυση της κατάληψης, η Αστυνομία ανέλαβε απροκάλυπτα να εκτελέσει την εισαγγελική εντολή για συλλήψεις. Την ίδια εισαγγελική απόφαση, στο πνεύμα της εντολής Σανιδά, επικαλέστηκε και ο γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, σε τηλεφωνική συνομλία που είχε με τους εργαζομένους, μέσα από την οποία ζητούνταν η άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων και να μη γίνουν συλλήψεις.

Με την επί της ουσίας κυβερνητική στήριξη στην εισαγγελική εντολή για συλλήψεις, οι πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις ανέλαβαν δράση. Εσυραν από το χώμα πεσμένους εργάτες που αντιστέκονταν βάζοντας το σώμα τους στις πύλες της επιχείρησης, ανάμεσα σε φωνές και κλάματα παιδιών. Τελικά, 30 περίπου εργάτες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com