Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Η NEWSPHONE HELLAS ΑΠΕΛΥΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Τον εργαζόμενο Θανάση Καραμάνο απέλυσε την περασμένη Δευτέρα η εταιρεία «Newsphone» επειδή τόλμησε να πάρει μέρος στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 2 Απρίλη και καλούσε τους συναδέλφους του να κάνουν το ίδιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εργοδοσία επιχείρησε πριν την απεργία να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας, ρωτώντας έναν έναν τους εργαζόμενους ποιος θα απεργήσει.

Οπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ) «από την ημέρα που ο συνάδελφος ενημέρωσε τους υπεύθυνους ότι θα απεργήσει - απαντώντας με θάρρος στην παράνομη και τρομοκρατική τους τακτική να ρωτούν τους συναδέλφους πριν την απεργία αν θα απεργήσουν ή όχι - "τιμωρήθηκε" με τη μείωση και την αλλαγή του ωραρίου σε ώρες που γνώριζαν από πριν ότι έχει φοιτητικές υποχρέωσεις».

Ο εργαζόμενος ενώ δούλευε από έξι έως οκτώ ώρες τη μέρα κυρίως βραδινές βάρδιες, μετά τη δήλωσή του ότι θα απεργήσει, εξαναγκάστηκε να δουλεύει σχεδόν τις μισές ώρες - ακόμα και λιγότερες μέρες - και, σε βάρδιες που τον εμπόδιζαν να ανταποκριθεί στις σπουδές του. «Παρ' όλα αυτά, ο συνάδελφος, σημειώνει το ΣΕΤΗΠ, αντεπεξήλθε κανονικά στο πρόγραμμα μέχρι και τη Δευτέρα 14 Απρίλη, όταν κατά τη διάρκεια της εργασίας του ενημερώθηκε ότι απολύεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com