Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

ΣΤΡΑΤΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Συνεδρίασε χτες το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ για την κατανομή των 20.000 ομήρων που θα προσληφθούν για 36 μήνες

Στα τέλη Ιούλη αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος απασχόλησης που συναποφάσισαν κυβέρνηση και Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) και το οποίο προβλέπει την επιδότηση της πρόσληψης 20.000 ανέργων στους δήμους της χώρας, με όρους διαιώνισης της εργασιακής ανασφάλειας και ρουσφετολογικής ομηρίας. Χτες το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ ενέκρινε την τελική μορφή του μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα σε ΚΕΔΚΕ, ΟΑΕΔ και υπουργείο Απασχόλησης, με το οποίο ουσιαστικά η κυβέρνηση απαλλάσσεται από την υποχρέωσή της να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Την ίδια ώρα οι δήμοι, με δικά τους χρήματα που ανήκουν στους εργαζόμενους δημότες, επιδοτούν θέσεις απασχόλησης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τους 36 μήνες.

Χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν η θέση του πρόεδρου της ΚΕΔΚΕ, Ν. Κακλαμάνη, ότι η υλοποίηση του προγράμματος θα ξεκινήσει αφού ψηφιστεί ρύθμιση στη Βουλή που θα αποκλείει το ενδεχόμενο μετατροπής των συμβάσεων των προσληφθέντων, κάτι που υπολογίζει να γίνει στο Θερινό Τμήμα, δηλαδή στα μέσα του Ιούνη. Ακολούθως το σώμα ασχολήθηκε με τα κριτήρια κατανομής των θέσεων ανά δήμο. Αποφασίστηκε να ληφθεί υπόψη ο πληθυσμός κάθε δήμου κατά 80% και κατά 20% τα δημοτικά διαμερίσματα που διαθέτει. Σε κάθε δήμο αναμένεται να προσληφθούν τουλάχιστον δύο άνεργοι.

Σχολιάζοντας το πρόγραμμα,τόνιζουμε ότι στο όνομα της κρίσης, με λεφτά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων, απαλλάσσεται η κυβέρνηση από τις ευθύνες της. Πρόκειται, για χρήματα που προορίζονται για έργα και δράσεις της Αυτοδιοίκησης, τα οποία παρακρατούνται, όταν την ίδια ώρα αναμένονται χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com