Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ...ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Ενα νέο όργιο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας από την κυβέρνηση, μέσω της περιβόητης και από το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου «Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου» (ΚΕΔ), βρίσκεται σε εξέλιξη. Πρόκειται για ένα «πακέτο» 30 ακινήτων, που πρόκειται να παραχωρηθούν για «αξιοποίηση» σε ιδιωτικές εταιρείες, από το οποίο η κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει 100 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 5,8 εκατ. ευρώ θα τα πληρώσει ως αμοιβή στον ιδιώτη που θα παίξει το ρόλο του συμβούλου της στο μεγάλο αυτό «φαγοπότι».

Ο κατάλογος περιλαμβάνει στρατόπεδα, παραλίες, οικόπεδα, κτίρια ασφαλιστικών Ταμείων και βουνοπλαγιές, σε όλη την Ελλάδα, που θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες και θα μετατραπούν σε τουριστικά θέρετρα, χιονοδρομικά κέντρα, αναψυκτήρια, εστιατόρια κλπ. Μεταξύ των προτεινόμενων ακινήτων περιλαμβάνεται η γνωστή και από τις πυρκαγιές παραλία της Ζαχάρως, η έκταση της πρώην αμερικάνικης βάσης Γουρνών Ηρακλείου, παραλιακές εκτάσεις στη Γλυφάδα, τη Λαυρεωτική, στη Ρόδο, στη Θεσσαλονίκη, στην Κύμη, στην Καβάλα, στη Χαλκιδική κ.α.

Ετσι, όπως το πάει η κυβέρνηση της ΝΔ, δε θα μείνει δημόσιος ελεύθερος χώρος μέσα στις πόλεις χωρίς να τσιμεντοποιηθεί, ούτε δημόσια παραλία για να κάνει ένα μπάνιο ο λαός χωρίς να πληρώνει. Ολα μετατρέπονται σε εμπόρευμα. Ολα βγαίνουν στο σφυρί, προς όφελος της πλουτοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com