Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΣΑΝ ΔΥΟ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΝΕΡΟ

Τα προγράμματα, οι θέσεις και οι πολιτικές τους μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εναλλάσσονται για πάνω από τρεις δεκαετίες στην εξουσία και προωθούν μια πολιτική που στηρίζει την κερδοφορία του κεφαλαίου και χτυπάει κάθε λαϊκό και εργασιακό δικαίωμα.

Σήμερα, μέσα στην εξελισσόμενη οικονομική κρίση, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ακολουθούν την ίδια πολιτική. Στο όνομα της αντιμετώπισής της καταθέτουν το ένα μετά το άλλο «σχέδια», λαμβάνουν μέτρα και ζητούν τη «συναίνεση» του λαού για να τα προωθήσουν.

Η απροκάλυπτη ταύτισή τους, τους οδηγεί να στήσουν έναν αποπροσανατολιστικό καυγά ειδικά μπροστά στις ευρωεκλογές με φόντο κυρίως τα σκάνδαλα που οι ίδιοι δημιούργησαν, στοχεύοντας στον εγκλωβισμό της λαϊκής αγανάκτησης για την ασκούμενη πολιτική, στην αλλοίωση του λαϊκού κριτηρίου, με τελικό σκοπό να μην αμφισβητηθεί η ουσία του συστήματος που με την ίδια συνέπεια υπηρετούν και οι δύο εταίροι της δικομματικής εναλλαγής. Θέλουν να κρύψουν πίσω από τις κοκορομαχίες τους την πλήρη σύμπλευσή τους, να εξωραΐσουν την ΕΕ, να εξασφαλίσουν χωρίς κλυδωνισμούς την εναλλαγή τους στη νομή της κυβερνητικής εξουσίας.

Ολα τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και προτείνει το ΠΑΣΟΚ, είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένα με τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις και υποδείξεις. Στηρίζονται στη στρατηγική της Λισαβόνας, στη «Λευκή Βίβλο» που έχουν προσυπογράψει. Οι πολιτικές και τα μέτρα που προωθούν έχουν στόχο:

α) Τη χορήγηση δισεκατομμυρίων ευρώ στις τράπεζες και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους μέσω επιδοτήσεων, φοροαπαλλαγών και ρυθμίσεων χρεών, που θα επωμιστούν τα λαϊκά στρώματα, αφού τα χρήματα θα βγουν από τα κρατικά ταμεία.

β) Την παροχή φτηνού εργατικού δυναμικού στις επιχειρήσεις και τους μεγαλοεργοδότες, μέσω προγραμμάτων «επιδοτούμενης εργασίας», που θα οδηγήσει σε γενίκευση της «ευελιξίας» και της απασχολησιμότητας και μάλιστα με λεφτά των εργαζομένων.

γ) Την προώθηση νέων ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις.

δ) Τη λήψη νέων μέτρων καταστολής του λαϊκού κινήματος.

συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com