Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

ΤΑΖΕΙ....ΤΑΖΕΙ....

Οπου σταθεί και όπου βρεθεί ο Γ. Παπανδρέου υπόσχεται ένα «ευνομούμενο κράτος». Τάζει αύξηση των κοινωνικών δαπανών για τους τομείς της υγείας, της παιδείας της πρόνοιας, από μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Μόλις προχτές όμως ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου ομολόγησε ότι το ΠΑΣΟΚ προχωρά στην αναθεώρηση του οικονομικού του προγράμματος, αφού στην τελική του κατάρτιση θα συνυπολογίσει την αύξηση των δημόσιων ελλειμμάτων και τη διόγκωση του δημόσιου χρέους. «Τις λεπτομέρειες του προγράμματος, αυτές που θα προτείνουμε προεκλογικά στον Ελληνα πολίτη, τόσο από την πλευρά των δαπανών, όσο και από την πλευρά των εσόδων, αυτές έχουν να κάνουν βεβαίως και με την οικονομική συγκυρία», δήλωσε συγκεκριμένα ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ο,τι μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές ο Γ. Παπανδρέου θα μοιράζει υποσχέσεις και θα κάνει εξαγγελίες που θα φέρουν την ...«ευημερία», αλλά αν αναλάβει την εξουσία θα επικαλεστεί την «οικονομική συγκυρία», τα δημοσιονομικά ελλείμματα για να επιβάλει νέο μπαράζ φόρων, πάγωμα μισθών και περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, όπως ακριβώς σήμερα πράττει η ΝΔ! Το «σύνθημα» που επαναλαμβάνουν οι εταίροι του δικομματισμού, κάθε φορά που εναλλάσσονται στον κυβερνητικό θώκο, ότι παρέλαβαν «καμένη γη» από τους προκατόχους τους, κρύβεται πίσω και από τη συγκεκριμένη δήλωση του εκπρόσωπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Στο όνομα της μείωσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και της τήρησης των κανόνων του «συμφώνου σταθερότητας» της ΕΕ, το ΠΑΣΟΚ όπως έπραξε και στο παρελθόν θα φορτώσει τα βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com