Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 9 Μαΐου 2009

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΝΥΧΤΑ ΤΗ ΒΟΥΛΗ...

Πελώρια ερωτήματα για τις σκοτεινές επιδιώξεις και σκοπιμότητες της κυβέρνησης να κλείσει αιφνιδιαστικά χτες το βράδυ τη Βουλή, επικαλούμενη τις ευρωεκλογές

Στο κλείσιμο της Βουλής προχώρησε αιφνιδιαστικά χτες το βράδυ η κυβέρνηση, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα για τις σκοτεινές επιδιώξεις που κρύβονται πίσω από την πρωτοφανή αυτή κίνηση.

Πρώτη εξόφθαλμη συνέπεια της αυταρχικής κίνησης της κυβέρνησης είναι η παραγραφή όλων των αδικημάτων υπουργών που έγιναν μέχρι το 2007, αφού το Σύνταγμα προβλέπει ότι τα όποια ενδεχόμενα αδικήματα υπουργών παραγράφονται μετά το τέλος των δύο πρώτων περιόδων της Βουλής. Η παραγραφή περιλαμβάνει όλες τις υποθέσεις που απασχόλησαν τελευταία τη δημοσιότητα, όπως το Βατοπέδι, τη «ΖΗΜΕΝΣ», την υπόθεση Παυλίδη, τα «δομημένα ομόλογα», πάντα βέβαια για τις ευθύνες των πολιτικών προσώπων.

Ταυτόχρονα οργίαζαν τα σενάρια τόσο για τις προθέσεις της κυβέρνησης να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, ενώ ακούγονταν διάφορες φήμες ότι αποσκοπούσε σε θάψιμο συγκεκριμένου σκανδάλου (συγκεκριμένη αναφορά γίνονταν στην πώληση της «Γερμανός»), που επρόκειτο να πάει στη Βουλή στις αρχές της ερχόμενης βδομάδας.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να υποβαθμίσει το κλείσιμο της Βουλής διαδίδοντας ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη διαδικασία που έχει παρατηρηθεί και σε παλαιότερες αναμετρήσεις για τις ευρωεκλογές, πλην των ευρωεκλογών του 2004. Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές διαβεβαίωναν ότι η κίνηση αυτή δε συνδέεται με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Το κλείσιμο της Βουλής έγινε γνωστό γύρω στις 9.30 χτες το βράδυ, με δήλωση του προέδρου της Βουλής Δ. Σιούφα, ο οποίος προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις «δείχνοντας» προς την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου. Στην ίδια πλευρά έδειχναν και κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας που επισήμαιναν ότι ήταν μονόδρομος η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος από τον Κ. Παπούλια από τη στιγμή που το απέστειλε η κυβέρνηση.

Η αιφνιδιαστική αυτή κίνηση δημιουργεί ερωτηματικά όχι μόνο γιατί δεν υπήρχαν ενδείξεις για κάτι τέτοιο, αλλά πολύ περισσότερο γιατί είχε ήδη ανακοινωθεί το πρόγραμμα εργασιών της Βουλής για την ερχόμενη βδομάδα. Δεν πρέπει να ξεφεύγει από τη προσοχή πως και η κυβέρνηση αλλά και το ΠΑΣΟΚ βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην ατέρμονη σκανδαλολογία την οποία δεν αποκλείεται να την έχουν αναγάγει είτε σε καταλύτη είτε σε «λαγό» πολιτικών εξελίξεων. Πάντως, ό,τι και αν συμβαίνει - και με δεδομένη την αδυναμία και των δύο κομμάτων να χειραγωγήσουν πλατύτερες λαϊκές μάζες - γίνεται σαφές πως τους συμφέρει μια τέτοια εξέλιξη, στην προσπάθειά τους, μπροστά και στις ευρωεκλογές, να βγουν από τα αδιέξοδα που η πολιτική σύμπλευση τους οδηγεί. Να γιατί ο λαός πρέπει να τους γυρίσει την πλάτη και να τους στείλει σπίτια τους!

Στη δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας ανέφερε τα εξής: «Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής με ενημέρωσε ότι σήμερα το απόγευμα υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια το διάταγμα λήξης των εργασιών της Β' Τακτικής Συνόδου της ΙΒ Περιόδου της Βουλής από αύριο 9 Μαΐου λόγω ευρωεκλογών. Μετά ενημέρωσα τα κόμματα περί τούτου». Επισημαίνεται ότι η Βουλή θα επαναλάβει τις εργασίες της μετά τις ευρωεκλογές, με τα θερινά τμήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com