Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΣΑΝ ΔΥΟ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΝΕΡΟ -Ε'-

Και βάζουν στο στόχαστρο τις λαϊκές κινητοποιήσεις

Τα κόμματα εξουσίας δε φροντίζουν μόνο να τροφοδοτήσουν και να ενισχύσουν το μεγάλο κεφάλαιο για να διατηρήσει την ανταγωνιστική του θέση και την κερδοφορία του στην παγκόσμια επιχειρηματική αγορά. Λαμβάνουν συγχρόνως μέτρα για να θωρακίσουν το σύστημα εξουσίας τους και να ενισχύσουν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις και αντιδράσεις που θα πυροδοτήσουν οι αντιλαϊκές πολιτικές τους.

Ενδεικτική των προθέσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι η συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης που έγινε στη Βουλή για την «ασφάλεια», που προκάλεσε στις 9/4/2009 το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία κατέληξε με τον Κ. Καραμανλή και τον Γ. Παπανδρέου να συμφωνούν για τη λήψη νέων αντιδραστικών και αντιλαϊκών μέτρων.

Κοινή συνισταμένη των δυο κομμάτων ήταν να εξισωθεί το ποινικό έγκλημα, το ποινικό αδίκημα με το λαϊκό κίνημα και τους ταξικούς αγώνες. Ο Κ. Καραμανλής στην ομιλία του φρόντισε να ξεκαθαρίσει τις αντιδραστικές στοχεύσεις της κυβέρνησης: «Δεν μπορεί καμιά κινητοποίηση να προσλαμβάνει χαρακτήρα που προκαλεί ζημιά στο κοινωνικό σύνολο. Δεν μπορεί να κλείνουν οι δρόμοι από 50 ανθρώπους και να μεταβάλλεται η ζωή της πόλης σε μαρτύριο»...

Ο Γ. Παπανδρέου σε πλήρη ευθυγράμμιση με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς υπογράμμισε: «Θα απαντήσουμε με αποτελεσματικότητα στο φαινόμενο της εγκληματικότητας, με σύγχρονο τρόπο και μέσα»...

Σε αγαστή συνεργασία λοιπόν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν:

  • Τη διευρυμένη χρήση των 1.100 χαφιεδοκαμερών και του συστήματος παρακολούθησης C4I, που θα λειτουργούν για την καταγραφή των πορειών.
  • Την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για το πανεπιστημιακό άσυλο, με στόχο την οριστική κατάργησή του.
  • Την επέκταση της άρσης του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών και τη δημιουργία Ενιαίου Κέντρου συλλογής και αξιοποίησης πληροφοριών, που θα σημάνουν νέο «φακέλωμα» των πολιτών.
  • Τη συγκρότηση ομάδων ταχείας επέμβασης της αστυνομίας, επιδιώκοντας να προχωρήσουν στην παραπέρα ένταση της αστυνομοκρατίας.

Αυτά τα μέτρα, σε συνδυασμό με το πλήθος των αποφάσεων των δικαστηρίων που βγάζουν παράνομες και καταχρηστικές κινητοποιήσεις και απεργίες εργαζομένων, δείχνουν τους αντιδραστικούς στόχους της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια στιγμή που κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ μοιράζουν δισεκατομμύρια ευρώ στους κεφαλαιούχους, προτάσσουν τη «διόγκωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων» και του δημόσιου χρέους και τους όρους του Συμφώνου Σταθερότητας για να προωθήσουν το «πάγωμα» των μισθών και των συντάξεων, την παραπέρα περικοπή των δημόσιων δαπανών σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, την επιβολή νέων έμμεσων φόρων σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Απέναντι σ' αυτούς τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, που στοχεύουν να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης του εκμεταλλευτικού συστήματος που υπηρετούν στις πλάτες του λαού, οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι του μόχθου πρέπει να ορθώσουν το ανάστημά τους. Να παλέψουν στους δρόμους του αγώνα για την ανατροπή αυτών των αντιδραστικών σχεδιασμών και να καταδικάσουν πολιτικά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com