Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2009

Η ΦΡΙΚΗ...

Στις 12 Μάη (σ.σ. μια μέρα πριν από τις φοιτητικές εκλογές στη χώρα μας) γίνεται στις Βρυξέλλες Σύνοδος Υπουργών Παιδείας, στην οποία θα συμμετάσχει και ο Ελληνας υπουργός Α. Σπηλιωτόπουλος. Οπως μας ενημερώνει μάλιστα το υπουργείο, το πρώτο από τα δύο θέματα που θα συζητηθούν στη Σύνοδο είναι «η ενίσχυση των συνεργιών μεταξύ ιδρυμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης και κοινωνικών εταίρων, συμπεριλαμβανομένων των εργοδοτών στο πλαίσιο της Διά Βίου Μάθησης».

Τι να σχολιάσει κανείς, αφού τα λένε από μόνοι τους! Θα συζητήσουν πώς θα συνεργάζονται καλύτερα και περισσότερο τα εκπαιδευτικά ιδρύματα με τους εργοδότες. Κι αυτό στο πλαίσιο της «διά βίου μάθησης», δηλαδή των πρόσκαιρων ψευτοκαταρτίσεων. Δηλαδή, θα παραγγέλνουν οι εργοδότες μερικούς αποφοίτους όπως τους θέλουν και ...θα σκίζονται τα εκπαιδευτικά ιδρύματα να φτιάξουν ένα πρόγραμμα για να παράξουν για τους εργοδότες τους αποφοίτους - εργατική δύναμη - εμπόρευμα που απαιτούν. Και αυτό το βαφτίζουν εκπαίδευση, μόρφωση κλπ.

Φρίκη; Ναι. Αυτοί είναι, όμως, οι στόχοι της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com