Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ

Την προώθηση μέτρων για τον περιορισμό των διαδηλώσεων καθώς και συνολικά της ενίσχυσης της κρατικής καταστολής, ανήγγειλε χτες ο υφυπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο υφυπουργός αποσαφήνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι ο νομοθετικός περιορισμός των διαδηλώσεων, ζητώντας «να δούμε αν το καθεστώς για τις διαδηλώσεις και τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας πρέπει να παραμείνει όπως είναι σήμερα» γιατί «δεν είναι δυνατόν 50 και 100 να κλείνουν το κέντρο της Αθήνας». Μάλιστα, υποστήριξε ότι «βρήκα στα συρτάρια μου δυο σχέδια νόμων άλλων κυβερνήσεων» λέγοντας ότι «είναι ώρα όλοι μαζί να το δούμε το πρόβλημα και να σκεφθούμε αυτούς που δουλεύουν και έχουν επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας». Επίσης, αναφέρθηκε στα μέτρα ενίσχυσης της καταστολής από την πλευρά της αστυνομίας (περιπολίες, επιχειρήσεις «σκούπα» κλπ.) υποστηρίζοντας ότι αποκαθιστούν το «αίσθημα ασφάλειας των πολιτών». Τέλος, ανακοίνωσε ότι «1.500 ειδικοί φρουροί θα προσληφθούν με αντικειμενικά κριτήρια» αφήνοντας ανοιχτό το θέμα της αλλαγής του τρόπου προσλήψεων στην ΕΛ.ΑΣ., τασσόμενος υπέρ της μοριοδότησης όσων υπηρετούν στις ειδικές δυνάμεις.

Για εμάς, χρειάζεται αναπροσανατολισμός της αστυνομίας, επίσης σε διεθνές επίπεδο «είναι σταθερή η προσπάθεια της ενίσχυσης της κρατικής καταστολής στο όνομα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση από αυτό, έτσι πολλές από τις ενέργειες της αστυνομίας σπρώχνουν στο να συκοφαντηθεί το άσυλο, ενώ μεγεθύνεται και από την αστυνομία το πρόβλημα του αποκλεισμού των δρόμων στις περιπτώσεις των διαδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com