Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 23 Μαΐου 2009

ΟΛΑ ΙΔΙΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ

Πριν μερικές βδομάδες δημοσιεύτηκαν στους «Τάιμς» σκίτσα τα οποία αναπαριστούσαν τα βασανιστήρια τα οποία υπέστησαν (και υφίστανται;) κρατούμενοι στα χέρια της CIA.

Λίγες μέρες αργότερα ο διάδοχος του Μπους, ο Ομπάμα (ο ίδιος που προχτές μίλησε περί «κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού» και «σιδηρού παραπετάσματος»), παρά τις προεκλογικές του διακηρύξεις, ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τη δημοσίευση φωτογραφιών από τα βασανιστήρια της CIA, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η αμνήστευση των βασανιστών από τη νέα αμερικανική διοίκηση του Λευκού Οίκου.

Τα σκίτσα που δημοσιεύουμαι σήμερα δεν είναι αμερικανικής έμπνευσης. «Πάσα ομοιότης με τα βασανιστήρια της CIA είναι συμπτωματική», όπως τονίζει ο Χρήστος Κόφφας, ο οποίος μας τα ενεχείρισε, σημειώνοντας επιπλέον ότι μάλλον θα «πρόκειται απλά για κομμουνιστική προβοκάτσια επεξεργασμένη εν Ελλάδι στις δεκαετίες του '40 και του 50'»...

Για την ακρίβεια, τα συγκεκριμένα σκίτσα, που χρονολογούνται από το 1947, αναπαριστούν το «αθάνατο εθνικό φρόνημα» του εμφυλιακού κράτους και περιέχονται στο βιβλίο του Γιώργου Ε. Δημητράκου με τίτλο «Απολογισμός και Απολογία». Τα σκίτσα, που αποτυπώνουν τις μεθόδους «συμμόρφωσης» των κομμουνιστών τα χρόνια που χτίζονταν οι «Νέοι Παρθενώνες» (και πολύ πριν χτιστεί η αμερικανική βάση του Γκουαντανάμο), φτιάχτηκαν από τον αδελφό του συγγραφέα, Σταύρο Δημητράκο, ο οποίος και εκτελέστηκε στις 6 Μάη 1948 στο Γεντί Κουλέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com