Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

ΤΟ ΤΡΑΒΑΕΙ Η ΟΡΕΞΗ ΤΟΥΣ...

Ακόμη και τον κινηματογραφικό «Μαυρογιαλούρο» κοντεύουν να ξεπεράσουν, όσο πλησιάζουμε στις ευρωεκλογές, τα στελέχη της κυβέρνησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η προεκλογική φιέστα που στήθηκε στην Αιτωλοακαρνανία, προκειμένου ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς να εγκαινιάσει την παράκαμψη Αγρινίου, συνολικού μήκους 34 χιλιομέτρων, αλλά και για να τάξει δεκάδες ακόμη έργα στην περιοχή: Δρόμους, γεφύρια, διώρυγες και κόμβους...

Το ωραίο είναι ότι η παράκαμψη Αγρινίου, για την οποία πλήρωσε αποκλειστικά ο ελληνικός λαός 200 εκατ. ευρώ, σε λίγο διάστημα θα παραδοθεί στον ισπανοελληνικό ιδιωτικό όμιλο της Ιονίας Οδού, ο οποίος θα επιβάλει πανάκριβα διόδια!

Πρόκειται, δηλαδή, για μια φιέστα που αποτελεί ωμή πρόκληση για το λαό, ο οποίος βλέπει ότι ενώ τα μεγάλα έργα φτιάχνονται με τον ιδρώτα του και τα χρυσοπληρώνει με τη φορολογία του, αντί να αποτελούν περιουσία του, να χρειάζεται να πληρώνει επιπλέον και χαράτσια για να τα χρησιμοποιεί!

Για το γεγονός αυτό, σοβαρές είναι οι ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που παρέδωσαν τους οδικούς άξονες στους επιχειρηματίες και μαζί τη δυνατότητα να τους εκμεταλλεύονται για χρόνια, να αυξάνουν υπέρογκα τα τέλη, αλλά και να εγκαθιστούν νέα διόδια όπου γουστάρουν. Θυμίζουμε ότι ο ίδιος όμιλος, ελέω της σύμβασης που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το 2007, εμμένει στο στόχο του να κατασκευάσει σταθμούς διοδίων σε όλο το μήκος της Εθνικής Οδού από τη Μεταμόρφωση μέχρι τη Σκάρφεια, παρά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων και των εργαζομένων στη Βορειοανατολική Αττική.

Με λίγα λόγια και μας χαρατσώνουν και μας εμπαίζουν! Μαύρο, λοιπόν, στους «Μαυρογιαλούρους». Το τραβάει η όρεξή τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com