Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

ΓΑΛΛΙΑ: ΑΝΕΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΣΑΡΚΟΖΙ

Με διαφορά φαίνεται, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, να επικρατεί το κυβερνών δεξιό κόμμα UMP του Προέδρου Σαρκοζί στην ευρωπαϊκή κάλπη, που σημαδεύτηκε, όπως αναμενόταν και από τις δημοσκοπήσεις, από αποχή ρεκόρ, που έφθασε το 59,5%, δύο ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο από την αποχή στις εκλογές του 2005. Ενώ οι θριαμβολογίες στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος είχαν, ήδη, ξεκινήσει, κατήφεια επικρατούσε στους Σοσιαλιστές, οι οποίοι δεν κατάφεραν να κεφαλοποιήσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, και φέρονται να συγκεντρώνουν 16,8%.

Και το σκηνικό για τους Σοσιαλιστές γίνεται χειρότερο, αν σκεφτεί κανείς ότι με βάση τα πρώτα αποτελέσματα, διαγκωνίζονται με τους Οικολόγους του Ντανιέλ Κον Μπετί, που εμφανίζονταν να συγκεντρώνουν 16,2%, αποτελώντας τη μεγαλύτερη έκπληξη της χτεσινής διαδικαιας. Το κεντροδεξιό Δημοκρατικό Κίνημα του Μπαϊρού φαίνεται τελικά να πέφτει στο 8,5% και να χάνει καθαρά την τρίτη θέση που του έδιναν οι περισσότερες δημοσκοπήσεις. Την ίδια στιγμή, το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο του Ζαν Μαρί Λεπέν συγκεντρώνει 6,5% ενώ ένα ακόμη κόμμα εξίσου ακραίο - δεξιό συγκεντρώνει το 4,8%, του ευρωσκεπτικιστή ντε Βιλιέ, Λιμπερτάς.

Στην άλλη πλευρά του πολιτικού φάσματος, το Μέτωπο της Αριστεράς, όπου συμμετέχουν το Γαλλικό ΚΚ και το Κόμμα της Αριστεράς, συγκέντρωνε, στα πρώτα αποτελέσματα 6,3% ενώ το Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα του Ολιβιέ Μπεζανσενό έπεφτε στο 4,8% παρά το γεγονός ότι οι αρχικές δημοσκοπήσεις του έδιναν μεγαλύτερο ποσοστό. Τέλος, η τροτσκιστική Εργατική Λίγκα θ' αρκεστεί, όπως φαίνεται, στο 1,2%.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο εκλογής ευρωβουλευτή στη Γαλλία είναι 4% και μετά τη διεύρυνση της ΕΕ, αντί για 78 βουλευτές η Γαλλία εκλέγει 72.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com