Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ...!

Ούτε ατυχής ούτε άστοχη ήταν η δήλωση του Χρ. Μαρκογιαννάκη, ότι περίμενε να τελειώσει "η περίοδος των βροχών ώστε να μπουν όλα τα μέσα στη διάθεση της Πυροσβεστικής", επιχειρώντας έτσι να δικαιολογήσει την εμφανή απουσία ελικοπτέρων και άλλων πυροσβεστικών μέσων στην αντιμετώπιση των πρώτων φετινών πυρκαγιών.

Η αντίληψη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών δεν είναι προσωπική και δεν είναι γραφική, αλλά είναι η κυρίαρχη αντίληψη στις γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών.

Είναι η αντίληψη που αντιμετωπίζει την προστασία των δασών ως περιττό έξοδο, που πρώτο σπεύδει να περικόψει από τις δαπάνες του κρατικού προυπολογισμού. Είναι η ίδια αντίληψη που είχε οδηγήσει τον Β. Πολύδωρα να θέσει πριν από τρία χρόνια το ερώτημα "αν μπορεί ο προϋπολογισμός να αντέξει το βάρος της προστασίας των δασών''.

Είναι η αντίληψη που οδηγεί σε συνεχείς αποχαρακτηρισμούς και εμπορευματοποίηση τη δασική γη, παρά τις υποκριτικές διακηρύξεις των κατά καιρούς πρωθυπουργών πως "όπου ήταν δάσος θα ξαναγίνει δάσος".

Ακριβώς εξαιτίας αυτής της κυρίαρχης αντίληψης και πολιτικής, ακόμα και όταν συνέβησαν πρωτοφανείς και αβάσταχτες οικολογικές καταστροφές, όπως το 1999 (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ) και το 2007 (κυβέρνηση ΝΔ), δεν έβγαλαν κανένα ουσιαστικό συμπέρασμα και δεν άλλαξε τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com