Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

"ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ..."

Οχι σε 1,15 δισ. ευρώ, που δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου, ούτε σε 2,30 δισ. ευρώ που δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς, αλλά 4,5 δισ. ευρώ ανέρχεται το χαράτσι που θα υποχρεωθούν να πληρώσουν τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ιδιοκτήτες για τους ημιυπαίθριους, τις πιλοτές και τα υπόγεια που άλλαξαν χρήση! Αυτό αποκαλύπτει η ειδική έκθεση που συνοδεύει την τροπολογία με τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης που κατατέθηκε στη Βουλή.

Ολα αυτά θα τα πληρώσουν βέβαια (και αφού αυτοκαρφωθούν, εκβιαζόμενοι ωμότατα με επιβολή ακόμη μεγαλύτερων προστίμων) χωρίς καμιά εξασφάλιση νομιμότητας, αφού η συγκεκριμένη ρύθμιση τους "τακτοποιεί'' μόνο ως προς τη χρήση, με αποτέλεσμα να παραμένουν διαρκώς όμηροι σε οποιαδήποτε μελλοντική δικαστική ή πολιτική απόφαση, που θα τους καλεί να ξαναπληρώσουν.

Χώρια που τους δημιουργεί και πρόσθετα προβλήματα: Πρόσθετους φόρους σε περίπτωση νέας μεταβίβασης του ακινήτου. Προστριβές για θέματα ανακατανομής των κοινοχρήστων μεταξύ ενοίκων πολυκατοικιών. Ακόμη και δικαστικές διαμάχες μεταξύ συνιδιοκτητών και γειτόνων.

Την ίδια στιγμή, οι μεγαλοκατασκευαστές που τους πούλησαν πανάκριβα τα διαμερίσματα, αφού είχαν μετατρέψει σε κλειστά δωμάτια τους ημιυπαίθριους χώρους, κερδοσκοπώντας ασύστολα, βγαίνουν ..."λάδι"!

Οπως "λάδι" επιχειρείται να βγουν και οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που άνοιξαν ορθάνοιχτα τα "παράθυρα" της πολεοδομικής νομοθεσίας για τέτοιου είδους αυθαιρεσίες, και που ευθύνονται και για την ανυπαρξία ελέγχου των αυθαιρεσιών, αλλά και για την ανυπαρξία εφαρμογής μιας πολιτικής για παροχή φτηνής, νόμιμης και ποιοτικής κοινωνικής στέγης, μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε θύματα της κερδοσκοπίας των κατασκευαστών και των τραπεζικών ομίλων.

Τώρα μάλιστα τους ζητούν να πληρώσουν με χαράτσια τα σπασμένα της δικής τους πολιτικής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com