Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ!

Χθες παρακολουθήσαμε όλοι μας, την άκρως αντιδραστική και αιφνίδια απόφαση για το κλείσιμο του Troκtiko, μια απόφαση που όπως ήταν λογικό έφερε πολλαπλές αντιδράσεις από την blogoσφαιρα και όχι μόνο.

Βέβαια δεν ήταν το πρώτο(και όπως φαίνεται ούτε το τελευταίο) blog το Τρωκτικό που δέχτηκε τον απροειδοποίητο αποκλεισμό του από το διαδίκτυο, επίσης ο χώρος των ιστολογίων δεν είναι ο ο μόνος που δέχεται επίθεση κατά το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης της άποψης.

Επίθεση διαρκείας, με τραγικές συνέπειες, δέχονται καιρό τώρα τα λαϊκά στρώματα. Μάλιστα με πρόφαση την παγκόσμια οικονομική κρίση η αντίδραση έχει επέλθει σε ηχηρό κατακραιούργημα των εργασιακών δικαιωμάτων(βαρέα και ανθυγιεινά, ηλικία συνταξιοδότησης κ.α.), ενώ στρώνει με κόκκινο χαλί το έδαφος για την εμπορευματοποίηση του χώρου της Ανώτατης Εκπαίδευσης(εξίσωση κολεγίων με Πανεπιστήμια - ΤΕΙ), όπως και του χώρου της υγείας.

Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές που φέρνουν σε δύσκολη θέση κάθε πολίτη αυτής της χώρας, ήταν αναμενόμενο για τους εκπροσώπους της κυρίαρχης τάξης, να υπάρξουν μαζικές λαϊκές αντιδράσεις, με στόχο την εξασφάλιση των κοινωνικών κεκτημένων και την αποτροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Σε αυτήν την κατεύθυνση ήρθαν να προστεθούν και τα blogs. Τα οποία μπορούν να είναι δημιούργημα του οποιοιδήποτε, όπως επίσης μπορούν να διασύρουν τον οποιαδήποτε!

Τα blogs έχουν την δυναμική να γίνουν Κοινωνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έχουν τη δυναμική να καταπνίξουν τα πολιτικοεκδοτικά συμφέροντα που ευδοκιμούν(αλλά είναι δέκτης κραυγαλέας αμφισβήτησης το τελευταίο χρονικό διάστημα) στη χώρα. Τα blogs έχουν τη δυναμική να γυρίσουν τα φώτα, στην πραγματική ενημέρωση, στην ενημέρωση της κοινωνίας υπό την κοινωνία! Αυτό τρομοκρατεί την άρχουσα τάξη, αφού τα υπό "κολιγιασμού" ΜΜΕ, τα δικά της παιδιά, γίνονται αντικείμενο αποστροφής.

Έτσι η αντιδραστική επίθεση κατά των blogs, ήταν μάλλον αναμενόμενη και ίσως καθυστερημένη.

Αν και δε μπορούμε να πούμε ότι μέχρι σήμερα, οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, έχουν αφήσει τα πράγματα στην τύχη τους. Δεκάδες, δεκάδες έχουν ξεφυτρώσει ανάμεσα μας ενημερωτικά blogs, οι κριτές των πάντων, που γράφουν για να κατευθύνουν εγκεφάλους, όπου κάποιοι γράφουν σε εκείνα, για να πάρουν το "παχουλό" μηνιάτικο τους από τον εργοδότη - επιχειρηματία τους. Με βασικό στόχο να ανατρέψουν το κοινωνικό έρεισμα και να διασύρουν, όπως ακριβώς έκαναν και με τα παραδοσιακά Μέσα, την διαδικτυακή ενημέρωση.

Όλα τα παραπάνω συγκλίνουν σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα:
Τα λαϊκά στρώματα πρέπει σύντομα να οργανωθούν κάτω από ένα πέπλο, πολιτικής επιχειρηματολογίας με βάση, αποκλειστικά τις δικές τους ανάγκες και με σκοπό την ανατροπή των υπαρχόντων, αποτρόπαιων, κοινωνικοπολιτικών κεκτημένων!

Υ.Γ. Το Trokiko επέστρεψε δυναμικά, στο χώρο που μέχρι σήμερα το γνωρίσαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com