Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

ΑΡΓΗΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ...

"* Προτείνατε έκτακτο συνέδριο. Τι προβλήματα πιστεύετε ότι θα λύσει;

- Προτείνω συνέδριο ευθύνης και ενότητας, για μια νέα δυναμική. Χρειάζεται σαφήνεια, θεσμική λειτουργία, ευρείες συναινέσεις. Σε μια περίοδο όπου οι κοινωνικές αντιθέσεις οξύνονται και το δικομματικό πολιτικό σύστημα βουλιάζει στο τέλμα, εμείς αντί να αποτελούμε ελπίδα και στήριγμα για το λαό που πλήττεται από την κρίση και από την πολιτική των δύο κομμάτων, βουλιάζουμε στην εσωστρέφεια βγάζοντας τον χειρότερο εαυτό μας. Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει. Οταν αμφισβητείται η πολιτική γραμμή, η ηγεσία, εσχάτως ακόμα και η ηθική μας υπόσταση, τότε ο σεβασμός στην αξιοπρέπεια του κόσμου της αριστεράς και βεβαίως η ανάγκη να δοθούν με δημοκρατικό τρόπο απαντήσεις σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα μάς οδηγούν σε μία και μοναδική επιλογή: να δοθεί ο λόγος στα μέλη του κόμματος.

* Πολλά στελέχη, όμως, περιλαμβανομένου του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνου, διαφωνούν.

- Δυόμισι μήνες τώρα, τα στελέχη διατυπώνουν δημόσια τις απόψεις τους. Θεμιτό και ορθό. Μήπως, όμως, ήρθε η ώρα να ακούσουμε και τη γνώμη όλων αυτών που στηρίζουν το οικοδόμημα του Συνασπισμού και δεν διαθέτουν μικρόφωνα; Αυτό το κόμμα πέρασε και δυσκολότερες μέρες. Δεν το κράτησαν οι ηγεσίες του. Αυτές έρχονται και παρέρχονται. Το κράτησαν οι χιλιάδες αγωνιστές του. Τα μέλη του. Αυτοί που ανοίγουν τα γραφεία κάθε απόγευμα και χάνουν το μεροκάματό τους για να συμμετέχουν στις προεκλογικές εξορμήσεις. Αλίμονο αν η προοπτική της αριστεράς στην Ελλάδα μείνει εγκλωβισμένη σε μιντιακές αντιπαραθέσεις, σε παραγοντικές κινήσεις και σε άγονες προσωπικές στρατηγικές."

Μια ειλικρινη συνεντεξη του Αλέξη Τσιπρα, επισης στην Κυριακατικη Ελευθεροτυπια, χωρις ομως να δινει σοβαρες πολιτικες δεσμευσεις για το αυριο του ΣΥΡΙΖΑ και του Συνασπισμου(εδώ μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη).

Στα παραπάνω αποσπάσματα της συνέντευξης αυτής, παρατηρούμε...

...την, ορθή, επιμονή του Πρόεδρου του Συνασπισμού, να δοθεί στα μέλη της βάσης του κόμματος, ο λόγος για την έξοδο από την κρίση που περιβάλει τον χώρο αυτό της Αριστεράς.

"Αλίμονο αν η προοπτική της αριστεράς στην Ελλάδα μείνει εγκλωβισμένη σε μιντιακές αντιπαραθέσεις, σε παραγοντικές κινήσεις και σε άγονες προσωπικές στρατηγικές...". Μια εξαιρετικά σωστή άποψη, που δύσκολα βγάζουν από τα χείλη τους...και ακόμα πιο δύσκολα την κάνουν πράξη οι ηγεσίες των Ελληνικών κομμάτων.

Αλλά πολύ αργά το σκέφτηκε...πολύ αργά έδρασε, ήταν κι αυτός "θύμα" παραγοντικών κινήσεων, όπως επίσης και ιδιαίτερα ωφελημένος από τα μιντιακά συμφέροντα.

Τώρα όμως που εκείνα τον έχουν παραμελήσει(όχι όπως άλλους) θέλει να σώσει την πολίτικη του αξιοπρέπεια μέσα από ατομικές πολιτικές κινήσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com