Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Η "ΔΙΑΦΟΡΑ"

Οταν η ΝΔ ανέβηκε στην κυβέρνηση, στον πρώτο προϋπολογισμό που συνέταξε, στον προϋπολογισμό του 2005, το "δώρο" που έκανε στον ελληνικό λαό ήταν να του επιβάλει έμμεσους φόρους ύψους 23,7 δισ. ευρώ.

Σήμερα, που ο κ. Καραμανλής διεκδικεί νέα "νωπή εντολή", το εξοντωτικότερο και αντιλαϊκότερο είδος φορολογίας, οι έμμεσοι φόροι έχουν εκτιναχτεί (προϋπολογισμός 2009) στα 34,2 δισ. ευρώ.

Με άλλα λόγια: Μέσα στην πενταετία της ΝΔ, οι έμμεσοι φόροι, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία επιβαρύνουν μισθωτούς, συνταξιούχους και που σχεδόν στο σύνολό τους καταβάλλονται από τα λαϊκά στρώματα, αυξήθηκαν κατά 44,3%!

Αυτά επί ΝΔ...

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, τώρα, αρχής γενομένης από τον Γιώργο Παπανδρέου μέχρι τον τελευταίο πολιτευτάκια της Ιπποκράτους, το "δυνατό τους χαρτί", λένε, είναι η φορολογική πολιτική τους.

Για να δείτε πόσο... πλάκα έχει το πράγμα (να ακούς το ΠΑΣΟΚ να τάζει "δίκαιη" φορολογική πολιτική), αρκούν μερικοί επίσημοι αριθμοί:

Ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για το έτος 1999 προέβλεπε έμμεσους φόρους ύψους 16,6 δισ. ευρώ. Με τον προϋπολογισμό του 2004, τον τελευταίο προϋπολογισμό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, οι έμμεσοι φόροι ανήλθαν στα 23,9 δισ. ευρώ.

Με άλλα λόγια: Στην πενταετία του ΠΑΣΟΚ (1999 - 2004) οι έμμεσοι φόροι αυξήθηκαν κατά 43,9%!

Αυτή είναι η φορολογική πολιτική της ΝΔ. Αυτή είναι και η φορολογική πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Αύξηση έμμεσων φόρων 44,3%, ο ένας, αύξηση έμμεσων φόρων 43,9%, ο άλλος!

Τέτοια "διαφορά"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com