Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα

"Ο κ. Καραμανλής δεν μπόρεσε να πείσει σήμερα τους Έλληνες πολίτες ότι έχουν λόγο να του δώσουν μια τρίτη ευκαιρία.Σήμερα ζητάει ξανά «νωπή λαϊκή εντολή» για να κάνει αυτά που είχε πει ότι θα κάνει το 2004. Αυτά για τα οποία οι πολίτες του έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία το 2007.

Το 2009 όμως δεν είναι 2007 ούτε 2004. Η αξιοπιστία των λόγων και των εξαγγελιών του πρωθυπουργού κρίνεται από το έργο της κυβέρνησης τα τελευταία πεντέμισι χρόνια, που βρίσκεται στην εξουσία.Παραδίδει την οικονομία και τη χώρα συνολικά σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ό,τι την παρέλαβε - και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Και για άλλη μια φορά δεν έχει το πολιτικό θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του - πάντα κάποιος άλλος φταίει. Επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους Έλληνες πολίτες, αντί να δώσει ελπίδα και προοπτική.Γι' αυτό και η σημερινή κυβέρνηση είναι το πρόβλημα και όχι η λύση στα προβλήματα των πολιτών.

Πόσες φορές ακούσαμε στο παρελθόν για μείωση σπατάλης;Πόσες φορές ακούσαμε για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής;Πόσες φορές ακούσαμε για διαρθρωτικές αλλαγές;

Πεντέμισι χρόνια τώρα αφήνει ανεξέλεγκτη την πιο πελατειακή σπατάλη τη στιγμή που κόβει τις δημόσιες επενδύσεις και μειώνει τις δαπάνες της υγείας και της παιδείας, ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Πεντέμισι χρόνια τώρα, χαρίζει φόρους στα υψηλά εισοδήματα, στους μεγαλομερισματούχους, στη μεγάλη ακίνητη περιουσία, ενώ στραγγαλίζει τη μέση ελληνική οικογένεια.Πεντέμισι χρόνια τώρα, αφήνει ανεξέλεγκτη τη φοροδιαφυγή και αφήνει να τριπλασιάζονται οι ανείσπρακτοι φόροι.Πεντέμισι χρόνια τώρα, μιλά για διαρθρωτικές αλλαγές και για μεταρρυθμίσεις, ενώ έχει αποσαρθρώσει το κράτος, διαλύσει τη Εθνικό Σύστημα Υγείας, υποβαθμίσει τη δημόσια εκπαίδευση, καταστρέψει το περιβάλλον.

Η σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού ήταν μια θλιβερή κατάληξη σε μια πορεία πεντέμισι ετών.Η χώρα χρειάζεται επειγόντως επανεκκίνηση. Χρειάζεται ένα σχέδιο ανάταξης της οικονομίας, βαθιές τομές και αλλαγές για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη στους θεσμούς κα το πολιτικό σύστημα.

Είναι προφανές ότι κανένας δεν περιμένει αυτά από τη ΝΔ.Αυτά τα περιμένουν οι πολίτες από τη νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ που θα προκύψει από τις εκλογές στις 4 Οκτωβρίου.

Και αυτό το σχέδιο εξόδου από την κρίση θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το επόμενο Σάββατο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com