Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ

Ο Κ. Καραμανλής από τη ΔΕΘ πρότεινε "πάγωμα" μισθών και ο Γ. Παπανδρέου μοίρασε "αυξήσεις" - ψίχουλα. Και οι δυο έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα εφαρμόσουν μια σκληρή πολιτική λιτότητας τα επόμενα χρόνια, με πρόσχημα τη μείωση του δημόσιου χρέους και των ελλειμμάτων.

Ο πρωθυπουργός είπε μέχρι το 2011 και το ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται ότι θα ζητήσει παράταση από την Κομισιόν μέχρι το 2012!

Λένε και οι δύο ψέματα.

Δεν υπάρχει κανένα χρονικό όριο στα αντιλαϊκά μέτρα. Θα είναι σκληρά και μόνιμα, όποιος από τους δυο κι αν εκλεγεί. Τόσο οι "γαλάζιοι", όσο και οι "πράσινοι" έχουν δεσμευτεί ότι θα προχωρήσουν σε μαζικές περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες στο όνομα της "καταπολέμησης της σπατάλης στο Δημόσιο".

Στη ΔΕΘ ο Κ. Καραμανλής, προβάλλοντας την πρωθυπουργική "πυγμή", και ο Γ. Παπανδρέου την "προοπτική της πράσινης ανάπτυξης", προανήγγειλαν την προώθηση "διαρθρωτικών αλλαγών" και παρουσίασαν ένα πλέγμα μέτρων που γενικεύει τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, καταργεί τα όποια μέτρα προστασίας των ανέργων.

Η σύμπλευσή τους, πέρα από την προσπάθεια που κάνει το ΠΑΣΟΚ να ελιχθεί και υφαρπάξει τη λαϊκή ψήφο, είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com