Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ!

Με πανηγυρικό τρόπο επιβεβαιώνονται στην πράξη οι εκτιμήσεις ότι τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, στο όνομα της εξόδου από την κρίση στοχεύουν στην ενίσχυση των μονοπωλίων και στη μετακύλιση των βαρών εξολοκλήρου στις πλάτες των πολιτών.

Το πλέον πρόσφατο χειροπιαστό παράδειγμα αφορά βέβαια την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των τραπεζών.

Χάρη στα πακέτα της κρατικής στήριξης που δόθηκαν από την αρχή του χρόνου και ξεπερνούν τα 50 δισ. ευρώ, η συντριπτική πλειοψηφία των εισηγμένων επιχειρήσεων στο χρηματιστήριο (δύο στις τρεις) εμφανίζουν κέρδη στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2009.

"Ευχάριστη έκπληξη" χαρακτηρίστηκε η κερδοφορία των τραπεζών, που ανήλθε στο 1,5 δισ. ευρώ (!). Ιδού, λοιπόν, πού στόχευε στα αλήθεια και τι κατάφερε το πακέτο των 28 δισ. ευρώ.

Στόχος δεν ήταν βέβαια η "ενίσχυση της ρευστότητας", η μείωση των επιτοκίων και η ενίσχυση των δανείων στα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά...

...η στήριξη της κερδοφορίας των τραπεζών.

Από την άποψη αυτή "αποστολή εξετελέσθη".

Ομως, τον τελευταίο λόγο τον έχει ο λαός που σηκώνει τα δυσβάσταχτα βάρη της οικονομικής κρίσης.

Αυτός οφείλει να τιμωρήσει αμείλικτα αυτούς που τον κοροϊδεύουν και τον εκμεταλλεύονται άγρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com