Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΗ ΔΕΘ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Ενα σχέδιο για την έξοδο απο την κρίση θα ειναι το κυρίως περιεχόμενο της ομιλίας του Καραμανλή στην Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης.

Διαρθρωτικές αλλαγές με σκοπό τη μεταρρύθμιση δομών, όπως η δημόσια διοίκηση, το ασφαλιστικό αλλά και το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα ειναι κάποια απο αυτά που θα πει.


Το σχέδιο θα κινηθεί σε τρεις βασικούς άξονες.

Ο πρώτος αφορά στον αυστηρό έλεγχο των δημοσίων δαπανών και την αύξηση της αποτελεσματικότητάς τους με την εφαρμογή άμεσων και μεσοπρόθεσμων μέτρων. Ο δεύτερος άξονας του σχεδίου θα είναι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ενώ ο τρίτος θα αναφέρεται σε ριζικές μεταρρυθμίσεις δομικών στοιχείων του κράτους, όπως η παιδεία και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας.


Ο πρωθυπουργός λέγεται οτι θα αναφερθεί και πάλι στη δύσκολη συγκυρία που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της διεθνούς κρίσης. Θα τονίσει όμως οτι “έρχονται δύο πολύ δύσκολα χρόνια”.


Η λαθρομετανάστευση θα ειναι ένα άλλο θέμα που θα θίξει ο πρωθυπουργός, όπως και τα ζητήματα της ασφάλειας και της δημόσιας τάξης. Θα κλείσει την ομιλία του δίνοντας "πραγματική διάσταση του εθνικού συμφέροντος κάτω από τη σημερινή δυσμενή διεθνή συγκυρία".
απο το: Troκtiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com