Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ...ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ

Ακούγονται και λέγονται πολλά για τον Κώστα Σημίτη, αλλά και πολλούς ακόμα στενούς συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού.

Στην κορυφή του επικρατείας
Οι συζητήσεις έχουν φουντώσει γύρω από το εάν ζητήσει ο κ. Σημίτης να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Γιατί στην κορυφή του Επικρατείς, τι θα σηματοδοτηθεί από αυτήν την αλλαγή; Ο. κ. Σημίτης και οι πολιτικές του καταδικάστηκαν και καταδικάζονται ακόμη στη συνείδηση του Έλληνα. Το ΠΑΣΟΚ πλέον πρέπει να εμπνέει Ελπίδα και προοπτική και να μην το περιβάλει ο οπισθοδρομησμός και ο νεοφιλελευθερισμός του παρελθόντος.

Δεν πιστεύουμε ότι κάποιος χρωστάει το οιοδήποτε στον κ. Σημίτη, για να του γίνει η τιμή, να καταλάβει την 1η θέση του Επικράτειας. Αν λάβει χώρα...

...θα είναι πολιτικό ατόπημα και μεγάλο πισωγύρισμα, από τον Γ. Παπανδρέου.

Στην Ά Πειραιά
Άλλοι θεωρούν ότι ο κ. Σημίτης θα θελήσει να κατέβει στην εκλογική του περιφέρεια, στην Ά Πειραιά, ώστε να δείξει πολιτική ετοιμότητα και δυναμισμό. Δεν είμαστε υπέρ των αιωνόβιων πολιτικών, που έχουν έδρανο στη βουλή για δεκαετίες ολόκληρες, όπως επίσης δεν είναι και το καλύτερο μας, μεγάλης ηλικίας άνθρωποι να συνεχίζουν την πολίτικη, διότι υπάρχουν και νιάτα, υπάρχουν φρέσκες ιδέες που μένουν πίσω.

Ένας 73χρονος πρώην πρωθυπουργός λοιπόν, δεν θα ήταν για μας η καλύτερη πολιτική επιλογή. Πάρα ταύτα, από το να τον δούμε στο Επικρατείας, είναι προτιμότερο να δώσει τη μάχη όπως οι περισσότεροι.

Τιμητική θέση(η πρόταση μας)
Το καλύτερο όμως όλων, θα ήταν ο πρώην Πρωθυπουργός καταλάβει τιμητικά, την τελευταία θέση του Επικρατείας και να αποχωρήσει έτσι αξιοπρεπώς από την ενεργό πολιτική. Πιστεύουμε θα ήταν η βέλτιστη λύση, θα προσέδιδε αξιοπρέπεια από τη μια στον κ. Σημίτη και θα έδινε "πόντους" στο ΠΑΣΟΚ από την άλλη.

Ευελπιστούμε το πρώτο σενάριο, να μην έχει, ούτε ψεγάδια επαφής, με την πολιτική πραγματικότητα....!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com