Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Ένας ολόκληρος μηχανισμός δουλεύει παράλληλα με το αστικό κράτος για να εμπεδώνεται πλατιά και πολύτροπα στις λαϊκές συνειδήσεις το αίσθημα του εγκλωβισμού στη λογική της κυρίαρχης πολιτικής ζωής. Μετά την εγκύκλιο που απαγορεύει να γίνονται στα σχολεία προεκλογικές περιοδείες των κομμάτων, χτες αποκαλύφθηκε ένα ακόμα εργοδοτικό φιρμάνι, με συντάκτη αυτή τη φορά την Εθνική Τράπεζα.

Η Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού εξέδωσε εγκύκλιο με τον τίτλο "Κανόνες που διέπουν τη συμπεριφορά των εργαζομένων κατά τις προεκλογικές περιόδους", στην οποία επισημαίνεται:

"Δραστηριότητες εργαζομένου που είναι ξένες με την εκτέλεση των καθηκόντων του, όπως είναι αυτές που απορρέουν από τη συμμετοχή του στη διαδικασία των εκλογών (πολιτικές ομιλίες, αντιπαραθέσεις απόψεων με εργαζομένους και πελάτες, είσπραξη χορηγιών, λοιπές ενέργειες που έχουν σχέση με την υποψηφιότητά του ή τη στήριξη υποψηφιότητας άλλου ατόμου), δεν επιτρέπεται, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό Εργασίας του Προσωπικού, να εξελίσσονται σε χώρους της τράπεζας".

Σε άλλο σημείο, η ίδια εγκύκλιος αναφέρει:

"Σ' αυτήν τη λογική, (η Διοίκηση) παρακαλεί όλους σας να σεβαστείτε τις τυχόν αντίθετες απόψεις των συναδέλφων και των πελατών μας, αλλά κυρίως το χώρο της τράπεζας, επιλέγοντας οι δραστηριότητες αυτές να διενεργηθούν εκτός ωραρίου και χώρου εργασίας".

Είναι φανερό πως η τράπεζα προσπαθεί να επιβάλει πολιτικό σιωπητήριο στους υπαλλήλους της και προεκλογικά να βάλει εμπόδια στην πολιτικη ενημέρωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com