Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

"ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΞΙ ΧΩΡΙΣ ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ ΡΙΖΙ"

Κατά 200.000.000 προσαυξήθηκε μέσα στην τελευταία διετία ο αριθμός των ανθρώπων διεθνώς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης λόγω πείνας, αναφέρει νεότερος απολογισμός του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων του ΟΗΕ.

Ως εκ τούτου τουλάχιστον 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι υποσιτίζονται και απειλούνται με λιμοκτονία...

"Ενας στους έξι ανθρώπους θα ξυπνήσουν αύριο δίχως να γνωρίζουν εάν θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν έστω και μία κούπα ρύζι. Μην ξεγελιόμαστε. Η πείνα αυξάνεται", δήλωσε χτες η εκτελεστική διευθύντρια του Οργανισμού, Τζόζετ Σίραν, μιλώντας σε εκδήλωση στην Καμπέρα της Αυστραλίας.

Η Σίραν σημείωσε πως οι τιμές βασικών τροφίμων αυξήθηκαν παγκοσμίως λόγω της τρέχουσας οικονομικής κρίσης και πως ενώ στις μεγάλες αγορές οι τιμές πέφτουν σε αρκετά καταναλωτικά προϊόντα, στις αναπτυσσόμενες χώρες η ακρίβεια θεριεύει επηρεάζοντας το 80% των εμπορευμάτων...

"Αυτό σημαίνει πως για το 80% του αναπτυσσόμενου κόσμου, οι άνθρωποι μπορούν να εξασφαλίσουν μόνον το ένα τρίτο της τροφής σε σχέση με τις δυνατότητες που είχαν πριν τρία χρόνια".

Η Σίραν υπέγραψε χτες μία τετραετή συμφωνία ύψους 130 εκατ. δολαρίων με την κυβέρνηση της Αυστραλίας με στόχο την παροχή σχολικών γευμάτων σε δημοτικά και γυμνάσια της ΝΑ Ασίας, Αφρικής και πιθανώς και σε χώρες της Νότιας Αμερικής.

Η ίδια ανέφερε ότι μέσα στην τελευταία 20ετία τετραπλασιάστηκε ο αριθμός των "φυσικών" καταστροφών.

Οσον αφορά στις τρομερές καταστροφές που υπέστησαν οι Φιλιππίνες απ' τις πρόσφατες πλημμύρες, η Σίραν προέβλεψε ότι η παραγωγή ρυζιού μόνον σ' αυτήν τη χώρα θα μειωθεί κατά πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com