Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

ΜΟΝΟ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΥΝΑΤΟΣ...!

Το παρακατω "αλιεύσαμε" στην ελληνική και διεθνή ειδησεογραφία.

Στην πλουσιότερη χώρα του κόσμου, στις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια, εθελοντές γιατροί κάποιας οργάνωσης αποφάσισαν να προσφέρουν δωρεάν ορισμένες οδοντιατρικές και άλλες βασικές ιατρικές εξετάσεις.

Στα πρόχειρα ιατρεία που στήθηκαν σε ένα γήπεδο μεγάλης χωρητικότητας, η προσέλευση των ανθρώπων ήταν τόσο μεγάλη, που σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων. Με αυτές τις συνθήκες, ο χρόνος αναμονής για την εξέταση, σε πολλές περιπτώσεις, ξεπερνούσε ακόμα και το ένα 24ωρο!

Ωστόσο, το πλήθος των Αμερικανών πολιτών που συγκεντρώθηκε για τη δωρεάν ιατρική εξέταση, περίμενε υπομονετικά στις ατέλειωτες ουρές.

Ορισμένοι, πάντως, κάνοντας χρήση του θεμελιώδους αμερικανικού...

...προνομίου της "ελεύθερης επιλογής", επέλεξαν να διανυκτερεύσουν στα αυτοκίνητά τους, αντί να περιμένουν στις ουρές, ενώ κάποιοι άλλοι αποχώρησαν.

Για το πραγματικό αυτό συμβάν μπορεί να υπάρχουν πολλές και ποικίλες "αναγνώσεις", ανάλογα με την αντίληψη του καθενός.

Ωστόσο, η μια και μοναδική "ανάγνωση", που δεν είναι δυνατόν να δεχτεί αμφισβήτηση, είναι ότι οι πολίτες της πλουσιότερης χώρας του κόσμου μπορούν μόνο θεωρητικά να απολαμβάνουν το προνόμιο της "ελεύθερης επιλογής".

Αφού η συγκεκριμένη περίπτωση με τις δωρεάν ιατρικές εξετάσεις επιβεβαιώνει ότι στον καπιταλισμό, αν δεν έχεις οικονομική δυνατότητα, όχι μόνο δεν απολαμβάνεις προνόμια, αλλά αντίθετα στερείσαι κάθε δυνατότητας, ακόμα και να επισκεφτείς ένα νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com