Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Καθημερινά σχολιάζουμε τις Ελληνικές εφημερίδες, τόσο τα πρωτοσέλιδα όσο, αρκετές φορές και το περιεχόμενο τους.

Για να κοιτάξουμε όμως τι γράφουν τα ξένα έντυπα για τις Ελληνικές εκλογές, έξαλλου στον ελληνικό διαδικτυακό χώρο, έχουν ήδη δημοσιευτεί τα περισσότερα από τα στοιχεία που δίνουν τα ξένα μέσα:

FORBES - REUTERS: "Τα πιθανά αποτελέσματα της Ελληνικής εκλογής", είναι ο τίτλος του περιοδικού. Δίνουν προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ("Σοσιαλιστές"), με 7,5%, έναντι της ΝΔ.
Δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ.


EL PAIS: Η μεγάλη Ισπανική εφημερίδα, δίνει 41,5% και 153 έδρες στους "Σοσιαλιστές" του Γιώργου Παπανδρέου. Επίσης εκτιμά ότι η διαφορά από τη ΝΔ θα είναι περίπου στο 6%. Los sondeos dan la victoria en Grecia al socialista Papandreu.

EL MUNDO:

Η πιο γνωστή σε όλους μας, Ισπανική επίσης εφημερίδα, δίνει μια μεγάλη διαφορά από 5,5-7,5% υπέρ του ΠΑΣΟΚ , με ποσοστό ανάμεσα στο 41%-42%. Στη ΝΔ δίνεται η εκτίμηση ανάμεσα στο 35,5%-36,5%.

LE MONDE: "To Σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστεί..." αναφέρει σήμερα η Γαλλική εφημερίδα. Ενώ δίνει προβάδισμα 5%-7% στο ΠΑΣΟΚ.Les socialistes du Pasok, favoris pour les législatives - LeMonde.fr.

Ξεκάθαρη εικόνα έρχεται απ' έξω.

Εδώ όμως φρόντισε η ΝΔ να ζούμε κάτω από υποθέσεις, κάτω από ένα πέπλο εκτιμησιολογίας.

Ένα πέπλο που αφήνει τα περιθώρια στην Απογευματινή να γράφει σήμερα, ότι ο κ. Καραμανλής, "πήρε κεφάλι στο φίνις" !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com