Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ...1973-2009

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ!(μέρος Α)

Σας υποσχεθήκαμε ειδικά αφιερώματα για την εξέγερση της 17 Νοέμβρη του 1973.

Ξεκινάμε λοιπόν με το χρονικό της εξέγερσης και το πως φτάσαμε στο αποκορύφωμα της, με το τανκ να εισβάλει στο πολυτεχνείο και να σκοτώνει δεκάδες εξεγερμένους, δείχνοντας το αληθινό πρόσωπο της Χούντας:

Τετάρτη 14 Νοέμβρη

Πρωί και στο Πολυτεχνείο πραγματοποιείται φοιτητική συγκέντρωση με αίτημα να δοθεί άδεια για την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων. Την ίδια ώρα γίνεται παμφοιτητική συγκέντρωση στη Νομική.

14:00 Οι φοιτητές από τη Νομική, ακούγοντας ότι στο Πολυτεχνείο γίνονται επεισόδια, κατηφορίζουν προς την Πατησίων όπου έχουν αρχίσει οι συνελεύσεις. Υπάρχει αναβρασμός, όχι όμως επεισόδια. Η αστυνομία έχει ήδη πάρει θέση γύρω από το κτίριο.

18:00 Οι συνελεύσεις τελειώνουν. Ήδη κόσμος έχει αρχίσει να μαζεύεται και έξω από το Πολυτεχνείο. Καταφτάνει εισαγγελέας και απειλεί με μηνύσεις αν το πλήθος δεν διαλυθεί.

19:00 Περίπου 800 φοιτητές παραμένουν μέσα στο Πολυτεχνείο. Κάπου εκεί η κατάληψη αρχίζει για τα καλά...


21:00 Οι έγκλειστοι έχουν φτάσει τους 1500. Απ’ έξω έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες λαού. Ανακύπτει η ανάγκη του συντονισμού. Έτσι συγκροτείται 13μελής Συντονιστική Επιτροπή (ΣΕ) από αντιπροσώπους των σχολών. Από αυτούς, 8-9 πρόσκεινται στην Αντι-ΕΦΕΕ ενώ οι υπόλοιποι είναι από τον Ρήγα Φεραίο.

22:00 Η ΣΕ στήνει έναν πρώτο ασθενικό πομπό, παίρνει υπό τον έλεγχό της τα μεγάφωνα, εξασφαλίζει προμήθειες και φροντίζει για την περιφρούρηση των πυλών. Τυπώνονται αμέτρητες προκηρύξεις και κολλούνται αφίσες. Οι χιλιάδες λαού που έχουν συγκεντρωθεί για συμπαράσταση μένουν ως τις 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com