Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

ΕΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!


Πρώτα από όλα , θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ αυτονόητη υποχρέωση του κάθε πρωθυπουργού να καταθέσει μερικά λουλούδια στο μνημείο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σαν έναν ελάχιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για την Δημοκρατία.

Έχω όμως την εντύπωση ότι είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που ένας πρωθυπουργός επισκέπτεται τον χώρο του Πολυτεχνείου

Αν θυμάμαι καλά ( μπορεί να κάνω και λάθος ) , ο Κώστας Καραμανλής δεν επισκέφθηκε ποτέ το Πολυτεχνείο με την ιδιότητα του πρωθυπουργού...

απο την:
Παραπολιτική


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα για τα Ηπειρωτικά Κληροδοτήματα: Προκλητική η στάση του Μητροπολίτη Ιωαννίνων.


Στο ζήτημα της διαχείρισης των κληροδοτημάτων επανέρχεται η Επιτροπή Αγώνα για τα Ηπειρωτικά Κληροδοτήματα με αφορμή το υπόμνημα διαμαρτυρίας για την φορολόγηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας, που κατέθεσε στον υπουργό Οικονομικών, ως Πρόεδρος της Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου, και υπεύθυνος επί των Οικονομικών της Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή επαναλαμβάνει ότι η διαχείριση των κληροδοτημάτων από την Μητρόπολη Ιωαννίνων είναι προκλητική ενώ εκφράζει την ελπίδα της ότι η Κυβέρνηση δε θα υποκύψει σε τέτοιες προκλήσεις.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της επιτροπής έχει ως εξής:

«Ως Πρόεδρος της Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου, και υπεύθυνος επί των Οικονομικών της Εκκλησίας, ο μητροπολίτης Ιωαννίνων παραδίνοντας σχετικό υπόμνημα διαμαρτυρίας για την φορολόγηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας, στον υπουργό των Οικονομικών, του είπε:
"Μας αδικείτε κύριε Υπουργέ", και του παρέδωσε το υπόμνημα της Ιεράς Συνόδου, στο οποίο "τέσσερις φορές αναφέρεται ότι το σχέδιο νόμου είναι αντισυνταγματικό". Αυτό το γεγονός είναι προκλητικό.

Και είναι προκλητικό, γιατί ο μητροπολίτης Ιωαννίνων:
α) Με "Διοργανισμό" που "τελεί τη εγκρίσει και υπό την εποπτείαν της Α.Μ. του Σουλτάνου", διοικεί και διαχειρίζεται, χωρίς να δικαιούται, το Κληροδότημα Γ. Σταύρου, λες και έχουμε ακόμα Τουρκοκρατία.
β) Με αντισυνταγματικά διατάγματα των φασιστικών καθεστώτων του Πάγκαλου και του Μεταξά, που επανέφεραν σε ισχύ το καθεστώς της Τουρκοκρατίας, διοικεί και διαχειρίζεται Κληροδοτήματα (όπως αυτά του Ν. Ζωσιμά και Γ. Τούλη), κατακρατεί δε (σε αντίθεση με πέντε νόμους της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας) τις σχολικές περιουσίες της πόλης των Ιωαννίνων που προέρχονται από Κληροδοτήματα, Μάλιστα σε επίσημα έγγραφά του προς θεσμικά όργανα της Πολιτείας, τις αναφέρει ότι ανήκουν "στην κυριότητα" των Αγαθοεργών, ενώ αυτές ανήκουν στο Γιαννιώτικο Λαό.
Η Πολιτεία όμως κοιμάται. Στον ίδιο ύπνο έχουν παραδοθεί, με ελάχιστες τιμητικές εξαιρέσεις, και οι τοπικοί μας άρχοντες,
Με ολοκληρωτική ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του τόπου ο μητροπολίτης Ιωαννίνων διοικεί και διαχειρίζεται τεράστιες περιουσίες που ανήκουν στο Λαό των Ιωαννίνων και του Μετσόβου, αντισυνταγματικά και παράνομα. Γι' αυτό επισημαίνουμε ότι είναι προκλητικό να μιλάει για αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου, τη στιγμή που οι προκάτοχοι του στη Μητρόπολη Ιωαννίνων, και ο ίδιος, δεν εφαρμόζουν το Σύνταγμα και τους νόμους.

Να ελπίσουμε ότι η Κυβέρνηση δε θα υποκύψει σε τέτοιες προκλήσεις, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας;»

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com