Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

ΟΙ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ "ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ" - μέρος Β'

Προληπτικές προσαγωγές...

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έδωσε εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις - "σκούπα" σε βάρος των μεταναστών χωρίς χαρτιά.

Τον περασμένο Νοέμβρη 1.543 άνθρωποι συνελήφθησαν για παραβίαση του νόμου περί αλλοδαπών και απελάθηκαν. Πρόκειται για αλλοδαπούς που ζουν και εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες στη χώρα μας. Στη συνέχεια διευρύνθηκαν οι αστυνομικές επιχειρήσεις για να "καθαρίσουν" περιοχές της Αθήνας όπως τα Εξάρχεια. Μάλιστα, ο Μ. Χρυσοχοΐδης δεν "είδε" επιχειρήσεις που διεξάγονται με καθεστώς εκτάκτων αστυνομικών μέτρων, αλλά συνηθισμένα αστυνομικά μέτρα. Στην ουσία, είναι μέτρα που εφαρμόζονται αυθαίρετα και αδιάκριτα σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών οι οποίοι αντιδρούν στην αστυνομική πρακτική του σωματικού ελέγχου στον οποίο υποβάλλονται χωρίς λόγο. Αυτό έχει αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό προσαγωγών στις αστυνομικές υπηρεσίες.

Ολα αυτά γίνονται στο όνομα της προληπτικής δράσης των δυνάμεων καταστολής.

Για το τελευταίο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει βρει και τις απαραίτητες δικαιολογίες. Σε δηλώσεις του τόνιζε ότι "η προσαγωγή σε ένα αστυνομικό τμήμα δεν αποτελεί κάποιο αδίκημα. Δεν αποτελεί παραβίαση ανθρώπινου δικαιώματος. Εάν εσείς με βρείτε στο δρόμο ως αστυφύλακας και μου πείτε "παρακαλώ ελάτε στο τμήμα μαζί μου", είμαι υποχρεωμένος να έρθω".

Βέβαια, παραδέχτηκε ότι "η πρόληψη ενδεχομένως να ταλαιπώρησε ορισμένους πολίτες". Επιπλέον επικαλέστηκε το Σύνταγμα και την υπάρχουσα νομοθεσία, ξεχνώντας πως τέτοιες πρακτικές "ήπιες" στην αρχή, στη συνέχεια "αγριεύουν" και επεκτείνονται...

Πατούν στην προβοκατόρικη δράση!

Μάλιστα, τις προηγούμενες μέρες με πρόσχημα την προβοκατόρικη δράση ομάδων κουκουλοφόρων, η κυβέρνηση αποφάσισε να δράσει περισσότερο προληπτικά.

Αστυνομικές περιπολίες έλεγχαν μαζικά πολίτες που "κινούσαν υποψίες" και βρίσκονταν σε δρόμους οι οποίοι κατευθύνονταν σε χώρους συλλαλητηρίων. Επίσης, ο υπερβάλλων ζήλος ορισμένων αστυνομικών οδήγησε ακόμα και σε εφορμήσεις δικυκλιστών σε σημεία όπου βρίσκονταν διαδηλωτές, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό μιας διαδηλώτριας και μιας δημοσιογράφου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη, με αφορμή τις περισσότερες από 800 προσαγωγές που έγιναν κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων σε όλη τη χώρα, δήλωσε πως "αν χρειαστεί θα κάναμε και 2.000 προσαγωγές και συλλήψεις".

Είναι φανερή η επιδίωξη της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί την προβοκατόρικη δράση των ομάδων κουκουλοφόρων προκειμένου να εμφανίσει σαν αναγκαίο κακό τη γενικευμένη δράση των δυνάμεων καταστολής, των ΜΑΤ, των καμερών παρακολούθησης, των προληπτικών συλλήψεων μακριά από επεισόδια, των τρομονόμων. Η δράση προβοκατόρων δεν πρέπει να οδηγήσει το λαό να νομιμοποιήσει στη συνείδησή του τη δράση των κατασταλτικών μηχανισμών, διότι ο πραγματικός στόχος είναι ο ίδιος και τα δικαιώματα του.

Παράλληλα μόνο η ανάπτυξη ενός μαζικής και περιφρουρημένης δημοκρατικής, κοινωνικά, ανατρεπτικής κίνησης, μπορεί να αντιμετωπίσει και να ανατρέψει την παρούσα πολιτική που κλιμακώνεται σε βάρος των πολιτών!

1 σχόλιο:

ΦΙΛΙΠΠΟΣ είπε...

eimaste ena neo blog pou ksekinise dinamika sto xoro ..efxomaste kai elpizoume kai sti diki sas stiriksi kai eimaste panta sti diathesi sas gia otidipote ( oxi san kati allous dimosiografous pou krivonte kai tous vazete sto blog kai meta den sas dinoun simasia ) den eimaste dimosiografi kai den krivomaste. to blog mas einai anixto pros ola ta blog pou mas stirizoun na kanoun opoiadipote provoli xriastoun kai panta ..

me filikous xeretismous
www.ksipnistere.blogspot.com

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com