Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

ΟΙ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ "ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ"

Σε "ασκήσεις ακριβείας" των Σωμάτων Ασφαλείας στην προληπτική καταστολή επιδόθηκε τις προηγούμενες μέρες η κυβέρνηση.

Με πρόσχημα τη δράση των κουκουλοφόρων, η Ελληνική Αστυνομία τέθηκε σε γενική επιφυλακή, εφαρμόζοντας και δοκιμάζοντας τακτικές που διαμορφώνουν το έδαφος για την ένταση της καταστολής, με στόχο να χτυπηθεί η δραστηριοποίηση των πολιτών.

Η μαζική εφαρμογή αυτών των μέτρων έγινε για να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των πολιτών η δράση των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών, αλλά και να δοθεί το μήνυμα ότι θα εφαρμοστούν, όταν και όποτε χρειαστεί προκειμένου η κυβέρνηση να επιβάλει την αντιλαϊκή πολιτική της. Αλλωστε, στις προγραμματικές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου είχε τονίσει ότι "κτίζουμε από την αρχή δυνάμεις ασφαλείας".

Την υλοποίηση του κυβερνητικού οράματος έχει αναλάβει ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Μιχ. Χρυσοχοΐδης. Από τις πρώτες μέρες της θητείας του, ήταν σαφής. Το κράτος με τα όργανά του δεν μπορεί να "ακουμπά" παράνομα ή αυθαίρετα οποιονδήποτε πολίτη. Αυτό μπορεί να το πράττει νόμιμα.

Για παράδειγμα...

...για το κράτος και τις δυνάμεις καταστολής η επίθεση των ΜΑΤ στους απεργούς εργαζόμενους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης κατά τη διάρκεια κινητοποίησης που διεκδικούσαν το δικαίωμα στη δουλειά, ήταν νόμιμη. Μάλιστα, κατηγορήθηκαν οι εργαζόμενοι για πολιτική σκοπιμότητα, ενώ ο Μ. Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε ότι "εάν υπάρχουν προσπάθειες δολιοφθορών ή σωματικών βλαβών ή παρεμπόδιση της κυκλοφορίας, όπως γίνεται κάθε μέρα, αυτά είναι ζητήματα τα οποία πραγματικά θέλουμε να αντιμετωπίσουμε με τρόπους όσο γίνεται πιο σοβαρούς και πιο επαγγελματικούς".

Αξίζει προσοχής η ταύτιση των διαδηλώσεων με το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών, αλλά και η άθροιση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι με τις δολιοφθορές και τις σωματικές βλάβες. Πρόσθεσε δε πως "θεωρώ όταν επιχειρεί κάποιος να καταλάβει ένα υπουργείο πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να αντιμετωπιστεί αυτή η βία, εν πάση περιπτώσει, η παράνομη βία".

Γι' αυτό και οι διμοιρίες των ΜΑΤ, συνεχίζοντας την αντιμετώπιση της ...παράνομης βίας, δεν επέτρεψαν στους μεταλλεργάτες να διαδηλώσουν μέχρι τη Βουλή βομβαρδίζοντάς τους με χημικά.

Συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com