Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟ ΙΡΛΑΝΔΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ!

"Ακολουθήστε το παράδειγμα της Ιρλανδίας", προτρέπουν οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης την ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης .

Ποιο είναι, λοιπόν, το "παράδειγμα της Ιρλανδίας";


Την περασμένη Τρίτη, πήραμε ένα επαρκές δείγμα αυτού του "παραδείγματος", δηλαδή αυτού που πρέπει να εφαρμόσει και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Στον προϋπολογισμό της Ιρλανδίας για το 2010, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η περικοπή 1 δισ. ευρώ στις αμοιβές των εργαζομένων του Δημοσίου (5%- 10% μείωση), ένα ακόμη δισ. στις δημόσιες δαπάνες και 760 εκατ. στις δαπάνες Πρόνοιας, συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων παιδιού και περίθαλψης.

Προβλέπει ακόμη μείωση 4% στα επιδόματα ανεργίας και πάγωμα των συντάξεων...

Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό πρωτοφανούς σκληρότητας για τους εργαζόμενους. Ενώ, αντιθέτως, είναι προϋπολογισμός διατήρησης και ενίσχυσης των προνομίων των οικονομικά ισχυρών. Είναι χαρακτηριστικό ότι διατηρεί το ΦΠΑ στο ύψος του 21%, διατηρεί το φόρο των επιχειρηματικών κερδών στο 12,5%!

Σημειωτέον ότι πρόκειται για το δεύτερο προϋπολογισμό που ψηφίζει η Ιρλανδία μέσα σε ένα χρόνο, για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των Βρυξελλών και των "αγορών".

Με τον προηγούμενο προϋπολογισμό, οι αμοιβές των εργαζομένων στο Δημόσιο είχαν μειωθεί κατά 7%.

Στα "δρακόντεια", όπως χαρακτηρίστηκαν από την αντιπολίτευση, μέτρα του προϋπολογισμού, συγκαταλέγεται η μείωση (περισσότερο από 50%) του επιδόματος ανεργίας για νέους ηλικίας 20 - 21 ετών χωρίς παιδιά, από 204 στα 100 ευρώ τη βδομάδα. Για τα άτομα ηλικίας 22 - 24 ετών, το επίδομα μειώνεται στα 150 ευρώ τη βδομάδα.

Οσοι αρνούνται προσφορές για εργασία, θα παύουν να δικαιούνται επιδόματος. Παράλληλα, μειώνεται το επίδομα παιδιού κατά 16 ευρώ μηνιαίως για το πρώτο παιδί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com