Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

Για τα μεγαλοστελέχη των Ασφαλιστικών Ταμείων υπάρχουν οι πόροι...

Εν μέσω παγκόσμιας κρίσης, σε συνθήκες πλήρους ανασφάλειας για εκατομμύρια Ελληνες εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, οι κύριοι της κυβέρνησης ανακοίνωσαν ότι αυξάνουν κατά μερικές χιλιάδες ευρώ τους μισθούς των διευθυντικών στελεχών που έχουν διορίσει στα Ασφαλιστικά Ταμεία! Πρόκειται για τα ίδια Ταμεία που επί ΠΑΣΟΚ, λόγω του τζόγου στο χρηματιστήριο, λεηλατήθηκαν κατά 3,5 δισ. ευρώ, και που τώρα, επί ΝΔ, οι απώλειές τους υπολογίζονται στα 5 δισ. ευρώ. Πρόκειται για τα ίδια Ταμεία που παρέχουν συντάξεις των 300, 400 και 500 ευρώ!

Αλλά η ΝΔ αποφάσισε, μέσα σε αυτές τις συνθήκες, να προβεί στην κίνηση (έτσι κι αλλιώς και υπό οιεσδήποτε συνθήκες εξοργιστική), να αυξήσει, και μάλιστα γενναία, τις ήδη προκλητικές αποδοχές τους.

Φαίνεται, δηλαδή, ότι οι άνθρωποι που μας κυβερνούν έχουν πια ξεφύγει εντελώς. Προσπέρασαν ακόμα και τον αστερισμό της αναλγησίας και τώρα έχουν διακτινιστεί κάπου αλλού. Για την ακρίβεια, βρίσκονται στην «κοσμάρα» τους! Μακάριοι και αναιδείς, συμπεριφέρονται με πολιτικά και κοινωνικά αντανακλαστικά τύπου Αντουανέτας: Οταν ο κόσμος φωνάζει πως δεν έχει ψωμί να φάει, εκείνοι μοιάζουν να αναρωτιούνται, γιατί ο λαός δεν τρώει... παντεσπάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com