Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2008

Η ΧΟΥΝΤΑ ΖΕΙ.


Τριάντα πέντε χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου το ελληνικό κράτος φαίνεται πως επιχειρεί να αναβιώσει το αυταρχικό κλίμα της εποχής. Δεκάδες γυμνασιάρχες και λυκειάρχες από κατειλημμένα σχολεία καλούνται στο τμήμα επειδή "δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις". Κατόπιν παραγγελίας του εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών, η γενική διεύθυνση προστασίας ανηλίκων διεξάγει προκαταρκτική έρευνα με στόχο να απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον μαθητών, καθηγητών και γονέων.

Ενδεικτικά,λυκειάρχης σε σχολειό της Καλλιθέας αναφέρει... «Με ρώτησαν αν οι καταλήψεις υποκινήθηκαν από κόμματα και αν υπήρξαν καθηγητές που τάχθηκαν με το μέρος των καταληψιών. Μου ζήτησαν, επίσης, να δώσω τα ονόματα του 15μελούς συμβουλίου των μαθητών και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων».

Δεν ερευνάται καν αν έγιναν φθορές κατά τη διάρκεια των καταλήψεων. Στόχος είναι αυτές καθαυτές οι καταλήψεις καθώς το προς διερεύνηση αδίκημα είναι η παρεμπόδιση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, εν προκειμένω του σχολείου.

Αν στοιχειοθετηθεί το αδίκημα, έπονται η παραμέληση εποπτείας ανηλίκου για τους γονείς και η παράβαση καθήκοντος για τους διευθυντές.

Με άλλα λόγια η Ελληνική Κυβέρνηση προσπαθεί να επαναφέρει στο προσκήνιο τακτικές, πολιτικές και πρακτικές...που παραπέμπουν στην εποχή της Χούντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com