Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ

Δεύτερη καταδίκη για την Ελλάδα, αναφορικά με το θέμα της αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των κολεγίων, μας ήρθε χθες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Όπως σημειώνεται στην απόφαση, η οποία εκδόθηκε,έπειτα από προσφυγή αποφοίτου κολεγίου,ο όποιος και δικαιώθηκε, η Ελλάδα θα είχε την υποχρέωση να αναγνωρίσει τα πτυχία αυτά ακόμα και αν δεν αναγνώριζε τα κολέγια ως εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως έπραξε το καλοκαίρι ο κ. Στυλιανίδης.

Πιο συγκεκριμένα, δεν είναι αναγκαίο να αναγνωρίσει η χώρα μας ως εκπαιδευτικά ιδρύματα
τα κολέγια προκειμένου να αναγνωρίσει τα πτυχία τους,εφόσον οι επιχειρήσεις αυτές δεν εντάσσονται στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα αλλά στο εκπαιδευτικό σύστημα του κράτους από το οποίο προέρχεται το συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο, το οποίο είναι και το μόνο αρμόδιο να διασφαλίζει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.


Πως γίνεται όμως τόσα χρόνια, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να μην είχε εκδώσει ποτέ μια τέτοια απόφαση... και ξαφνικά να αναφέρει πως ήμασταν υποχρεωμένοι εξ'αρχής να αναγνωρίζουμε ως χώρα τα διπλώματα των αποφοίτων των κολεγίων...;

Εάν το κράτος είχε ρίξει όλο του το βάρος στη Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση, λύνοντας τα περισσότερα προβλήματα της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, ίσως η συζήτηση για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων και των πτυχίων των αποφοίτων από τα κολέγια να πέρναγε σε άλλη διάσταση. Τώρα όμως,με την σταδιακή απαξίωση της Δημόσιας παιδείας από την ίδια τη Κυβέρνηση... τα πράγματα είναι αλλιώς.

πηγή:ΠΡΕΖΑtv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com