Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Aπίστευτο...!!!

Καρδιά 4χρονου μεγαλώνει στο στομάχι του



Τον τρόπο με τον οποίο θα βοηθήσουν ένα 4χρονο αγόρι που η καρδιά του μεγαλώνει σχεδόν έξω από το δέρμα του ψάχνουν οι γιατροί σε νοσοκομείο της Κίνας.

Οι παλμοί της καρδιάς του Ζανγκ Γουεϊγιουάν μπορούν να γίνουν ορατοί ακόμη και με γυμνό μάτι καθώς η καρδιά του μεγαλώνει μπροστά από το στομάχι του και καλύπτεται με μία μόνο λεπτή στρώση δέρματος.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο ο μικρός να υποβληθεί σε επέμβαση για να τοποθετηθεί η καρδιά στη σωστή της θέση. Είναι όμως μία απόφαση που οι γιατροί του νοσοκομείου Shengjing στην επαρχία Χετάι, δεν μπορούν να πάρουν πολύ εύκολα καθώς είναι πολύ επικίνδυνη η κατάστασή του.

Σε όλη του τη ζωή ο Ζανγκ είναι αναγκασμένος να φοράει προστατευτικά και παραπάνω ρούχα για να μην τραυματιστεί, ενώ ποτέ του δεν θα μπορέσει να παίξει με άλλα παιδιά. Οι γονείς του είναι ρακοσυλλέκτες και δεν είχαν λεφτά για να τον πάνε στο νοσοκομείο νωρίτερα.

«Δεν φωνάζει και δεν διαμαρτύρεται ποτέ. Αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε πιο ένοχοι που δεν έχουμε τον τρόπο να τον βοηθήσουμε», ανέφερε ο πατέρας του.

Μόνο 90 ανάλογες περιπτώσεις έχουν υπάρξει στον κόσμο μέχρι σήμερα.

«Δυστυχώς τα περισσότερα παιδιά που έχουν γεννηθεί με αυτό το πρόβλημα πεθαίνουν. Είναι απαραίτητο η καρδιά να προστατευθεί και το μικρό αυτό αγόρι κινδυνεύει από οποιοδήποτε χτύπημα στο στήθος», ανέφερε ο Τόμας Μουρ, ρεπόρτερ σε θέματα υγείας του Sky News.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com