Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΑ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Στο αστερισμό της αποπροσανατολιστικής ονοματολογίας, ελέω επικείμενου ανασχηματισμού, κινείται η κυβέρνηση της ΝΔ. Ωστόσο αυτό δεν αλλάζει την ουσία της εφαρμοζόμενης αντιδραστικής πολιτικής και την ανάγκη ανατροπής της.

Δημοσιεύματα μιλούν για μετάθεση Αλογοσκούφη με αναπλήρωσή του στο υπουργείο Οικονομίας από Μπακογιάννη ή Παπαθανασίου. Απομάκρυνση των υφυπουργών του, αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του Ανάπτυξης. Φημολογείται ακόμα η απομάκρυνση Κοντού και Κιλτίδη από το Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως και του Δούκα από το Εξωτερικών λόγω εμπλοκής τους στο σκάνδαλο Βατοπεδίου. Γράφονται σενάρια και για απομάκρυνση του Λιάπη από το Πολιτισμού, λόγω σχέσεών του με το πρώην αφεντικό της «Ζήμενς» Μιχ. Χριστοφοράκου. Παρελθόν λέγεται ότι αποτελεί και ο Τζίμας από το Μακεδονίας - Θράκης.

Ως επανακάμψαντες στο κυβερνητικό σχήμα προβάλλονται ο Σαμαράς (για Ανάπτυξης ή Αγροτικής Ανάπτυξης), ο Π. Παναγιωτόπουλος (ίσως και ως κυβερνητικός εκπρόσωπος), ο παλιότερα αποπεμφθείς από το Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκης και η Μ. Γιαννάκου (στο Υγείας, αν αλλάξει υπουργείο ο Αβραμόπουλος). Εξάλλου φημολογείται ότι «σπάει» το υπερυπουργείο Εσωτερικών, με θέση εκεί να προορίζεται για Μεϊμαράκη ή Ζαγορίτη.

Βέβαια, όλη αυτή η σχηματολογία και ονοματολογία αναπαράγεται και χρησιμοποιείται μήπως και καλύψει την ουσία: τη διατήρηση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, πάντα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και των συμφερόντων τους. Αλλωστε πέρα από πρόσωπα και τις αλλαγές τους, η στρατηγική είναι σαφής και προωθείται αδιάκοπα, με τον έναν ή τον άλλο υπουργό, κάθε γαλαζοπράσινης διακυβέρνησης και των παραφυάδων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com