Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ: ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟ ΛΑΪ ΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Ας μη βιαζόμαστε να προσάψουμε στη δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών στα Εξάρχεια τον τίτλο της προβοκατόρικης ενέργειας.

Υπάρχουν δεκάδες τρόποι εκτός μίας δολοφονίας για να τρομοκρατηθεί και να αποσταθεροποιηθεί μία κοινωνία. Όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις ανά τον κόσμο δεν είναι αθύρματα τρίτων. Ακραίες κοινωνικά ομάδες, οι οποίες με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, εφοδιάζονται με οπλισμό είναι μία τραγική πραγματικότητα για πολλές, αν όχι για όλες τις χώρες του κόσμου.

Εκείνο που πρέπει άμεσα να εξετάσουμε σαν κοινωνία είναι, ποιος τροφοδοτεί, αλλά και γιατί το κράτος δείχνει εγκληματική αδυναμία στο να αφοπλίσει και να εξαρθρώσει τέτοιες οργανώσεις. Μην παρασυρόμαστε από την δεδομένη κοινωνική, παρακρατική, προβοκατόρικη συγκυρία.

Δεν αποκλείουμε το σημερινό περιστατικό να προέρχεται από προβοκατόρικους, παρακρατικούς μηχανισμούς που δρουν υπό την "προστασία" της εκάστοτε κυβέρνησης ή ξένων κέντρων. Με σκοπό να αποσταθεροποιήσουν και να προκαλέσουν την ελληνική κοινωνία για ιδιοτελή συμφέροντα. Πρέπει όμως να μη βιαζόμαστε και να περιμένουμε το πλήρωμα του χρόνου προκειμένου να εξάγουμε τα πλέρια συμπεράσματα.

Σήμερα αποδείχτηκε περίτρανα το "μπάχαλο" κράτος που οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν δημιουργήσει, ως σύμφυτο αποτέλεσμα της συντηρητικής και άκρως αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρετούν. Μοναδική λύση για κοινωνική ανατροπή και κοινωνική αγαλλίαση είναι το μαζικό και περιφρουριμένο λαϊκό κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com