Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ! Β'

Αντίστοιχα, τη χρηματοδότηση ενός νέου μεταπτυχιακού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ), που θα εδρεύει στη Βέροια, αποφάσισε ο Δήμος της πόλης με τις ψήφους των παρατάξεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Συγκεκριμένα, η Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης του Μαθηματικού του ΑΠΘ πρότεινε τη δημιουργία μεταπτυχιακού προγράμματος με τίτλο «Επιστήμη του διαδικτύου» (αλήθεια, πότε το διαδίκτυο αποτελεί επιστήμη;) και ο Δήμος Βέροιας «προσφέρεται» να καλύψει όλο το κόστος λειτουργίας του (που σύμφωνα με την απόφαση δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 100.000 ευρώ το χρόνο) για 5 χρόνια!

Ερωτηματικά προκαλεί πώς ο χρεωμένος Δήμος, μιας πόλης που μαστίζεται από την ανεργία και τις απολύσεις, θα καλύψει ένα τέτοιο κόστος... Η γαλαζοπράσινη πλειοψηφία, που αποφάσισε στο όνομα των δήθεν αναγκών της τοπικής κοινωνίας να χρηματοδοτήσει το μεταπτυχιακό, στην πραγματικότητα, αποπροσανατολίζει τον εργαζόμενο λαό της Βέροιας, προκειμένου να προωθήσει τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις: Ουσιαστικά, αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση ενός ανύπαρκτου - αμφιλεγόμενου «επιστημονικού αντικειμένου», με προφανές ότι θα επιβαρυνθούν οι δημότες γι' αυτό. Οι μόνοι που καταψήφισαν την απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο (υπ' αριθμόν 154/2009, 6/23-02-2009 ) ήταν η «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση» κι ένας δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας.

Η λειτουργία αυτού του μεταπτυχιακού εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τη Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης (ΓΣΕΣ) του Μαθηματικού του ΑΠΘ. Σημειώνεται ότι στη ΓΣΕΣ δε συμμετέχουν εκπρόσωποι των φοιτητών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ligo akoma k 8a poulhsoun k th psuxh ths manas tous.K kala 8a einai na stamathsoun ekei.Mh poulhsoun kai th psuxh ths dikhs mas manas.
SPOUDASTHS TEI HRAKLEIOU

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com