Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ! μέρος΄γ

...και ο ρόλος του Συνασπισμού

Ο Συνασπισμός έχει καταφέρει, από τη μια, να καταγγέλλει και, από την άλλη, να προκρίνει την επένδυση σε βάρος του δημόσιου πλούτου της χώρας. Να τι είχε δηλώσει ο υποψήφιος νομάρχης Λασηθίου με τον ΣΥΝ, Αντώνης Ανηψητάκης:

«... Ειδικά στην περιοχή Τοπλού ιδεατό θα ήταν να γίνει ένα φυσιολατρικό - πολιτισμικό πάρκο, μια πολυδιάστατη επένδυση οικονομική, πολιτισμική, περιβαλλοντική, επιστημονική για ντόπιους και ξένους, τώρα και στο μέλλον, ένα διεθνές υπόδειγμα αειφορίας». «... χρόνια τώρα θέτουμε συστηματικά δημόσια, αλλά και κατ' ιδίαν στις συζητήσεις μας με τον ηγούμενο και τους επενδυτές τις εξής 8 προϋποθέσεις για μια πράγματι αειφορική επένδυση». (Στη συνέχεια αναφέρει αναλυτικά τις προϋποθέσεις)». «...η μέγιστη προσφορά του ιδρύματος (σ.σ. της Μονής Τοπλού) είναι να βοηθήσει ώστε αυτό το έργο να συμβάλλει στην αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής».

Επιπλέον, θυμίζουμε ότι ο τότε νομάρχης Λασηθίου Γιάννης Παπατσάκωνας, που είχε εκλεγεί με κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ, εξέδωσε την άδεια μεταβίβασης της έκτασης από τη Μονή στο Ιδρυμα, παρά το γεγονός ότι η έκταση διεκδικούνταν από το Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com