Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΣΑΝ ΔΥΟ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΝΕΡΟ -Γ'-

Παρέχουν φτηνό εργατικό δυναμικό στους εργοδότες

Την ίδια στιγμή, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της ανεργίας και στο όνομα της κρίσης, κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ με αξιοθαύμαστο ταξικό συγχρονισμό προωθούν και στηρίζουν την απροκάλυπτη πριμοδότηση του κεφαλαίου για την εξασφάλιση φτηνού εργατικού δυναμικού, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να τσακίσουν ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις.

Σ' αυτή την κατεύθυνση την Πέμπτη 23 του Απρίλη η υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, ανακοίνωσε πρόγραμμα χρηματοδότησης επιχειρήσεων ύψους 3,2 δισ. ευρώ, που παρέχει στους εργοδότες πάμφθηνη εργασία, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης των ανέργων. Τις ίδιες θέσεις έχει και το ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση δρομολόγησε:

  • Τοποθέτηση 60.000 επιδοτούμενων ανέργων σε θέσεις «προσωρινής απασχόλησης» σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και σε επιχειρήσεις ιδιωτικού, δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Με το μέτρο αυτό, ύψους 309.000.000 ευρώ, που προοριζόταν για τα επιδόματα ανεργίας, η κυβέρνηση προσφέρει στην εργοδοσία χιλιάδες εργατικά χέρια με μειωμένο κόστος. Το ΠΑΣΟΚ αντιπροτείνει οι 60.000 θέσεις εργασίας με τα ίδια χαρακτηριστικά να κατευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα, αφού ...φοβάται ότι η ΝΔ θα αξιοποιήσει τις θέσεις για ψηφοθηρικούς σκοπούς, όπως εξάλλου έπραττε στο παρελθόν και το ίδιο!
  • Επιχορήγηση ιδιωτικών, δημόσιων επιχειρήσεων και ΟΤΑ με 160.000.000 ευρώ για να έχουν ως απασχολήσιμους 40.000 νέους που εγκαταλείπουν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή τελείωσαν το λύκειο. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πρόγραμμά του προτείνει: α) «Νέα προγράμματα επιδοτούμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης για επαγγελματική κατάρτιση νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας». β) Πρόγραμμα έξι μηνών που προσφέρει απαλλαγές από μισθούς και εισφορές στους επιχειρηματίες οι οποίοι απασχολούν νέους για να αποκτήσουν πιστοποιημένη εργασιακή εμπειρία έως έξι μήνες στον ιδιωτικό τομέα, εφόσον έχουν πτυχίο λυκείου, ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
  • Η κυβέρνηση καταρτίζει επίσης ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης των μεγαλοξενοδόχων, ύψους 50.000.000 ευρώ, το οποίο θα εισπράξουν οι εποχικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με τη μέθοδο της μετατροπής του εποχικού επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης για τους μήνες Απρίλη και Μάη. Επίσης, θα δώσει επιχορήγηση ύψους 27.000.000 εκατομμυρίων ευρώ σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για να απασχολήσουν προσωρινά τους 3.500 εποχιακούς εργαζόμενους της «Ολυμπιακής» που έχασαν τη δουλειά τους μετά το ξεπούλημα του «εθνικού αερομεταφορέα».

Την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμά του επιδιώκει να επιβάλει σε γενικευμένη μορφή την «επιδοτούμενη εργασία» προτείνοντας: «Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών των νέων έως 30 χρόνων για 4 χρόνια», προκειμένου να προσληφθούν από τις επιχειρήσεις.

συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com