Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ, "ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΤΗΣ"

Οι ατέρμονες συζητήσεις για τις διαδρομές που ακολούθησαν οι μίζες που πλήρωνε η Siemens, προκειμένου να κλείσει διάφορες χρυσοφόρες μπίζνες στη χώρα, μπορεί να διεγείρουν το ενδιαφέρον για πρόσωπα, ποσά και καταστάσεις, ο τρόπος όμως που γίνονται, ίσως, διευκολύνει να παραμένει στο ημίφως η βαθύτερη ουσία του προβλήματος που βρίσκεται πίσω από τέτοιου είδους φαινόμενα. Η αντιλαϊκή πολιτική, η πολιτική συνύφανση του κράτους με τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, οι ιδιωτικοποιήσεις κ.ο.κ.

Να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή: Το σκάνδαλο με τις παράνομες συναλλαγές και τα λαδώματα είναι παραπάνω από υπαρκτό. Όχι μόνο και απλά επειδή κοντά στα στοιχεία που αφορούν την υπόθεση υπάρχουν και επίσημες ομολογίες (Τσουκάτος κλπ.), αλλά και επειδή (για να μη μας νομίζουν μονίμως αφελείς) όλοι μας γνωρίζουμε ότι στην αρένα του επιχειρηματικού ανταγωνισμού, η μίζα και το λάδωμα κατέχουν δεσπόζουσα θέση. Είτε βγαίνουν τα στοιχεία στο φως, είτε όχι.

Να διευκρινίσουμε λοιπόν ότι, όσοι ενέχονται σε παράνομες δοσοληψίες και σκάνδαλα, πρέπει να εντοπιστούν, να τιμωρηθούν και να πάνε φυλακή, αλλά οι υπόλοιποι οφείλουμε να μην ξεχνάμε ότι και σαράντα Εξεταστικές Επιτροπές να γίνουν, το φαινόμενο της μίζας δεν πρόκειται να εξαλειφθεί, όσο εξακολουθούν να υπάρχουν και να αναπαράγονται οι συγκεκριμένες σχέσεις κράτους - επιχειρήσεων. Ακόμα κι αν οι τρέχουσες ανάγκες κάποιων επιχειρηματικών ομάδων, μέσα κι έξω από τη χώρα, οδηγούν σε αποκαλύψεις που συνδέονται με τις μίζες της Siemens, αυτό καθόλου δε σημαίνει ότι άλλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, σε άλλους τομείς, για άλλες δουλειές με το Δημόσιο, θα σταματήσουν να πιέζουν για τις μπίζνες χρησιμοποιώντας τις μίζες.

Να πούμε κάτι επιπλέον; Ακόμα και το γεγονός ότι σήμερα βγήκαν στη φόρα οι βρωμιές της Siemens και των κομμάτων του δικομματισμού, που εναλλάξ τα 'πιαναν από την πολυεθνική, δε σημαίνει ότι αποκλείεται να ξαναπιαστούν οι ίδιοι στα πράσα, αύριο μεθαύριο. Η σιγουριά με την οποία διατυπώνεται αυτή η άποψη στηρίζεται σε πολύ συγκεκριμένα δεδομένα τα οποία παραθέτουμε στη συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com