Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

ΤΑ "ΣΠΟΥΔΑΓΜΑΤΑ"...

Δυο ειδήσεις καθόλου άσχετες η μια από την άλλη κυκλοφορούν αυτές τις μέρες σχετικά με τις νεολαίες των δυο εταίρων του δικομματισμού.

Η μια έχει να κάνει με τις εξελίξεις στην ΟΝΝΕΔ, μετά την εκλογή του προέδρου της στη θέση του ευρωβουλευτή. Ο ίδιος και οι πάτρωνές του στο κόμμα επιδιώκουν να διατηρήσει ο εκλεκτός τους και τη θέση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, ζητώντας προφανώς να κρατήσουν ή και να ενισχύσουν τη θέση τους στο πεδίο του εσωκομματικού ανταγωνισμού που εκ των πραγμάτων χαρακτηρίζει τα αστικά κόμματα. Με στόχο τη διατήρηση της καρέκλας, η "τάση" του προέδρου της ΟΝΝΕΔ επιχειρεί να στήσει κρυφά κάλπες για να διατηρήσει τους ενδοπαραταξιακούς συσχετισμούς, προκαλώντας την οργή των εσωκομματικών αντιπάλων, αψιμαχίες και χειροδικίες ομόαιμων πάνω από τις κάλπες.

Η άλλη είδηση έχει να κάνει με τη Φιλοσοφική Σχολή της Θεσσαλονίκης και το "κύκλωμα" ΠΑΣΠ - ΔΑΠ που επέβαλε τους επιτυχόντες στα μεταπτυχιακά προγράμματα της Σχολής. Δηλαδή, τα ονόματα των υποψηφίων για τα οποία οι παρατάξεις του δικομματισμού εκδήλωναν ενδιαφέρον με ραβασάκια προς τις αρμόδιες επιτροπές, ήταν αυτά που τελικά γίνονταν δεκτά στα μεταπτυχιακά.

Αυτή είναι η συνείδηση που καλλιεργούν και θέλουν να περάσουν στη νεολαία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μέσω και των οργανώσεών τους. Τη συνείδηση του κυνηγητού της καρέκλας, της ρεμούλας, του βίσματος, του συμβιβασμένου και καιροσκοπικού συνδικαλισμού, των μαχαιρωμάτων, το "ο καθένας για την πάρτη του".

Θέλουν τη νεολαία συμβιβασμένη, ηττημένη, εύκολα χειραγωγούμενη ώστε αύριο να αναπαράγει την ίδια συμπεριφορά στο χώρο δουλειάς, απέναντι στον εργοδότη και τα συμφέροντά του. Αυτό ακριβώς είναι το πρώτο μάθημα στις νεολαιίστικές οργανώσεις τους.

Με την ίδια ακριβώς τακτική κατεβαίνουν και στις φοιτητικές εκλογές, για τα αποτελέσματα των οποίων κραυγάζουν μετά τα κόμματά τους.
Γιατί όπως λέει και ο λαός μας, "κατά μάνα κατά κύρη κατά γιο και θυγατέρα"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com